Logo West Maas en Waal
Kennisgeving artikel 7.9 Wm. Notitie Reikwijdte en Detailniveau plan-MER oprichting melkveebedrijf, locatie Kievietweg ong. in Maasbommel, West Maas en Waal

Voornemen nieuw bestemmingsplan

Het voornemen is om een melkveebedrijf aan de Kievietweg in Maasbommel te realiseren. Het huidig agrarische bouwperceel wordt hiervoor ±300m verplaatst. Het vigerende bestemmingsplan voor het nieuwe bouwvlak dient hiertoe te worden herzien.

Plan-MER-plichtig

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat overeenkomstig artikel 7.9 Wet milieubeheer (Wm) ten behoeve van de onderbouwing van dit nieuwe bestemmingsplan een milieueffectrapport, een zogenaamd plan-MER, moet worden opgesteld. Dit is nodig omdat het bestemmingsplan buitengebied een kader biedt voor mogelijke m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten. Dit zijn activiteiten, waarvoor bij nadere uitwerking een Besluit-m.e.r. nodig is of kan zijn. De ontwikkeling van een bouwvlak van 2 ha. voor een (melk-)veehouderij valt onder dergelijke activiteiten. In het op te stellen plan-MER worden de milieueffecten van het nieuwe bestemmingsplan beoordeeld. Tevens zal een passende beoordeling onderdeel uitmaken van het op te stellen plan-MER in verband met de mogelijke significante gevolgen voor de Natura-2000 gebieden.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De eerste stap in de plan-MER procedure is de voorliggende openbare kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een milieueffectrapport en de terinzagelegging van de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau plan-MER Kievietweg ongenummerd en Kievietweg 2-4, Maasbommel”. Deze notitie biedt inzage in de wijze waarop het plan-MER zal worden opgesteld, welke milieucomponenten zullen worden beoordeeld en welke beoordelingscriteria zullen worden gehanteerd. De volgende stap is het opstellen van het plan-MER (het feitelijke milieueffectrapport). In het plan-MER wordt inzicht geboden in de verwachte milieueffecten. Op basis van het plan-MER met passende beoordeling wordt het nieuwe bestemmingsplan opgesteld.

Overleg en inspraak

Voorafgaande aan het opstellen van het MER is het verplicht om een raadplegingronde te houden.

Tijdens deze raadpleging kunnen de bij de besluitvorming over het bestemmingsplan betrokken bestuursorganen hun advies uitbrengen. Op verzoek van de initiatiefnemer wordt geen (vrijwillig) advies gevraagd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage. Daarnaast wordt door middel van deze kennisgeving een ieder in de gelegenheid gesteld om binnen de termijn schriftelijk of mondeling een zienswijze over de notitie naar voren te brengen. Rekening houdende met de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en de ingekomen reacties en adviezen wordt het plan-MER daarna opgesteld.

Ter inzage

U kunt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau plan-MER Kievietweg ong. en Kievietweg 2-4 in Maasbommel met ingang van 18 december 2014 gedurende zes weken inzien bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kunt u een schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft.

Vervolgprocedure

Op basis van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau plan-MER Kievietweg ong. in Maasbommel en daarop ontvangen reacties wordt de daadwerkelijke plan-MER opgesteld. Deze wordt gebruikt bij het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan. De terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt bekend gemaakt middels publicatie in het gemeenteblad “De Waalkanter” en de Staatscourant. Het bestemmingsplan en andere relevante stukken liggen vervolgens voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis en op de gemeentelijke website gedurende een termijn van 6 weken. Het is mogelijk om op het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen in te dienen bij de gemeenteraad. Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met mevrouw W. van der Wielen van de afdeling Wonen en Milieu tel. 14-0487

Beneden-Leeuwen,

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal, De secretaris, P.G. Arissen

de burgemeester, Th.A.M. Steenkamp

Naar boven