Tracébesluit Spooruitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad (SAAL)

KENNISGEVING

Artikel 20 van de Tracéwet bevordert een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om de vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze de manager Grondverwerving en

Juridische Zaken van ProRail B.V., kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is er genomen en ligt er ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit Spooruitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad (SAAL) is het onderstaande besluit voor het cluster SAAL-065 door Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, district Zuid genomen overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4 Tracéwet jo. afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

  • besluit tot het verlenen van een Wbr-vergunning voor het realiseren van fiets-parkeerplaatsen aan de oostzijde van station RAI, aan de Europaboulevard te Amsterdam (AAS330).

Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit ligt met ingang van donderdag 18 december 2014 tot en met woensdag 28 januari 2015 gedurende de reguliere openingstijden ter inzage bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, district Zuid, burgemeester Stramanweg 100B te Amsterdam.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep indienen?

Tijdens bovengenoemde periode staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het instellen van beroep geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat. Daarnaast dient u in het beroepschrift aan te geven tegen welk specifiek besluit beroep wordt ingesteld, aan wie het besluit is gericht en op welke datum het besluit is genomen.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffiegeld verschuldigd.

Meer informatie?

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer T. Dijkstra, telefoon 06 – 13 26 01 13.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, de manager Grondverwerving en Juridische Zaken, H.G.M.J. van Helvoort

Naar boven