Logo Amersfoort
Vaststelling uitwerkingsplan ‘Locatie Lichtenberg’, Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij bij besluitnummer 4826667 het uitwerkingsplan “Locatie Lichtenberg” gewijzigd hebben vastgesteld.

De Locatie Lichtenberg is de voormalige locatie van ziekenhuis De Lichtenberg en wordt begrensd door de Utrechtseweg, de Vondellaan, de Jacob Catslaan en de Hugo de Grootlaan. In het uitwerkingsplan is een groot deel van de bestemming, zoals eerder vastgelegd in het bestemmingsplan Berg-Utrechtseweg, uitgewerkt. Deze uitwerking in specifieke regels is nodig om de toekomstige kopers helderheid te geven over de bouwmogelijkheden – de gronden worden uitgegeven in particulier opdrachtgeverschap – en vast te leggen hoe het gebied er uit komt te zien. Pas nadat het uitwerkingsplan is vastgesteld en de beroepsprocedure is doorlopen, kunnen omgevingsvergunningen voor de bouw van de woningen in dit gebied worden verleend.

Procedure

Het uitwerkingsplan en het besluit liggen van 26 december 2014 t/m 5 februari 2015 ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1. Het uitwerkingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’ en vervolgens op ‘Berg’), en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl(identificatie van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0307.UWP00096-0301).

Binnen de periode van ter inzage legging kunnen diegenen die een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan hebben ingediend en belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpuitwerkingsplan, of belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het uitwerkingsplan aangebrachte wijzigingen, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is

Naar boven