Logo Leeuwarden
Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Tussen Harlingerstraatweg en Mr. P.J. Troelstraweg, Leeuwarden

Van donderdag 18 december 2014 tot en met woensdag 28 januari 2015 ligt het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Tussen Harlingerstraatweg en Mr. P.J. Troelstraweg met bijbehorende stukken ter visie.

Plangebied

Dit bestemmingsplan biedt een actuele juridisch-planologische regeling voor de Leeuwarder wijken en buurten Westeinde, Vogelwijk, Componistenbuurt, Valeriuskwartier en Magere Weide. De huidige juridische regelingen zijn neergelegd in de bestemmingsplannen:

  • Westeinde;

  • Vogelwijk-Valeriuskwartier.

Het plangebied is gelegen aan de noordwestzijde van de stad Leeuwarden. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Harlingerstraatweg en het nieuw te realiseren zonnepark, aan de oostzijde door de Mr. P.J. Troelstraweg en de Spanjaardlaan, in het noorden door de overgang naar het buitengebied in casu, het Schapendijkje, de Noorderbegraafplaats, sportveldencomplex en bedrijventerrein De Magere Weide en aan de westzijde door de overgang naar het buitengebied.

Actualisatie verouderde plannen

Het bestemmingsplan vervangt twee oudere bestemmingsplannen die nu nog in het gebied van kracht zijn. Die plannen zijn verouderd omdat de wetgeving gewijzigd is en er inmiddels gebouwen zijn toegevoegd.

Het plan is voor het grootste deel conserverend (met uitzondering van het opnemen van het reeds vergunde zonnepark). Dit betekent dat de nu geldende regels zoveel mogelijk gehandhaafd blijven. Ook is het bestaande gebruik vastgelegd. De belangrijkste wijzigingen, ten opzichte van de voorgaande in dit plangebied geldende bestemmingsplannen, treft u aan in bijlage 1 “Overzicht belangrijkste wijzigingen” van de toelichting van het bestemmingsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Reageren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter visie ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad meenemen in het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

    Vermeld in uw brief:

    • ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Tussen Harlingerstraatweg en Mr. P.J. Troelstraweg

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 – 17.00 uur).

Naar boven