Logo Brunssum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Veegplan Centrum’, Brunssum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat conform het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerpbestemmingsplan “Veegplan Centrum” is opgesteld voor een aantal (ontwikkel)locaties binnen het plangebied van het op 24 februari 2010 vastgestelde bestemmingsplan “Centrum”.

Deze herziening was in eerste instantie noodzakelijk om op twee ontwikkellocaties de bouwplancapaciteit terug te brengen gelet op de bevolkingskrimp (hoek Dorpstraat / Prins Hendriklaan en hoek Raadhuisstraat / Brunnahal). Verder zijn nog enkele locaties meegenomen waar naar aanleiding van nieuwe plannen of reeds uitgevoerde plannen een aanpassing van de verbeelding gewenst was. Het gaat dan om de locaties westzijde Pastoor Savelbergstraat, beoogde locatie Brede School Kerkeveld, theater Vijverpark, portieketageflats Poorterstraat, begane grond appartementencomplex Het Blazoen op de hoek Kerkstraat / Dorpstraat, locatie Catharina Daemen, Op de Vaard 5-7 en Prins Bernhardstraat 2B. Verder zijn de regels aangepast aan de op 1 oktober 2010 in werking getreden Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de laatste wetswijzigingen van 1 november 2014.

Separaat ligt ter inzage het ontwerpbestemmingsplan “Centrum 1e herziening”. Dit bestemmingsplan omvat het Waboproof maken van de regels en een aantal gewenste inhoudelijke aanpassingen van de regels van het thans vigerende bestemmingsplan “Centrum”. Deze eerste herziening ligt tegelijkertijd met onderhavig veegplan als ontwerp ter inzage en de terinzagelegging is eveneens op 17 december 2014 bekend gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan “Veegplan Centrum” inclusief de daarbij behorende bijlagen ligt met ingang van 18 december 2014 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen kunnen gedurende deze termijn tijdens de openingstijden worden ingezien bij het loket Vergunningen in de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1, alsmede in de openbare bibliotheek aan de Rumpenerstraat 147.

Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd op de gemeentelijke website:

http://www.brunssum.nl/Stad_en_Leefomgeving/Ruimtelijke_ordening/Bestemmingsplannen

en via de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan treft u daar aan via NL.IMRO.0899.BPVeegplanCentrum-OW01

Indienen van zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn (vanaf 18 december 2014 t/m 28 januari 2015) kan eenieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad zienswijzen indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden van de Gemeentewinkel contact opnemen met de medewerkers van voornoemd loket Vergunningen (telefoonnummer 045-527 86 60). De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 17 december 2014

Burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven