Logo Diemen
Vaststelling bestemmingsplan Plantage Zuid 1, Diemen

De gemeenteraad van Diemen heeft op 18 december 2014 het bestemmingsplan “Plantage Zuid 1” ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het deel van de nieuwbouwwijk Plantage Zuid dat wordt begrensd door de Muidertrekvaart, Leliëndaal, Bantaskine, Solitude en Stoelmanseiland. In het bestemmingsplan wordt de inmiddels gerealiseerde situatie planologisch vastgelegd.

Het bestemmingsplan ligt van 31 december 2014 tot en met 10 februari 2015 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage. Ook is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website www.diemen.nl (onder Actueel – Bekendmakingen) en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.BPplantagezuid1-VG01.

Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van ter inzage legging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven