Melding voorgenomen concentratie Mediahuis Nederland en NRC Media Holding, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer: 14.1327.22

  • 1. Op 4 december 2014 heeft de Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Mediahuis Nederland (een joint venture van Corelio NV en Concentra NV), een 100% dochtervennootschap van Mediahuis Nederland Holding BV (hierna: Mediahuis Nederland), voornemens is uitsluitende zeggenschap te verkrijgen over NRC Media Holding BV, inclusief haar dochtervennootschappen NRC Media BV en NRC Lux BV (Hierna: NRC Groep).

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor Mediahuis Nederland:

      Houdt zich bezig met het financieren en voeren van het beheer over andere vennootschappen en ondernemingen;

      Is uitgever van landelijke en regionale dagbladen in België en het exploiteren van de bij die dagbladen behorende nieuwssites en applicaties (apps);

      Is verbonden in een groep met een uitgever van huis-aan-huisbladen in Limburg, Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad.

    • voor NRC groep:

      Houdt zich bezig met het financieren en voeren van het beheer over andere vennootschappen en ondernemingen;

      Is uitgever van de landelijke dagbladen NRC en nrc.next en van de applicatie NRC Reader;

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan ACM. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling in de Staatscourant op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

Exploiteert de nieuwswebsite nrc.nl.

Autoriteit Consument en Markt

Directie Mededinging

Postbus 16326

2500 BH Den Haag

telefoon: (070) 722 2000

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, namens deze B.L.K. Vroomen Teammanager Directie Mededinging

Naar boven