Logo Brunssum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Beschermd Dorpsgezicht Mijnkoloniën’, Brunssum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat conform het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor het gebied dat op 21 januari 2009 door de toenmalige Ministeries OCW en VROM is aangewezen als beschermd dorpsgezicht mijnkoloniën. Het betreft hier (delen van) de koloniën (woonwijken) Treebeek-Haansberg, Huizerveld-Rozengaard, Schuttersveld, Egge en Langeberg, alsmede het mijnspoortracé en de Prins Hendriklaan.

De locaties Vijverpark en Schutterspark die in voormeld Rijksbesluit eveneens zijn aangewezen als beschermd dorpsgezicht zijn niet opgenomen in dit ontwerpbestemmingsplan aangezien deze reeds in respectievelijk de bestemmingsplannen “Centrum” en “Schutterspark” zijn opgenomen.

Het onderhavige ontwerpbestemmingsplan is een actualisatieplan waarbij behoud en versterking van de cultuurhistorische waarden centraal staat, maar waar tevens ruimte wordt geboden om met name aan de achterzijde van gebouwen bij de bestemming passende kleine uitbreidingen en aanpassingen te realiseren. De veelal kleinere woningen moeten immers wel kunnen voldoen aan de woonwensen en bouweisen van deze tijd.

Het ontwerpbestemmingsplan inclusief de daarbij behorende bijlagen ligt met ingang van 18 december 2014 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen kunnen gedurende deze termijn tijdens de openingstijden worden ingezien bij het loket Vergunningen in de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1, alsmede in de openbare bibliotheek aan de Rumpenerstraat 147.

Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd op de gemeentelijke website:

http://www.brunssum.nl/Stad_en_Leefomgeving/Ruimtelijke_ordening/Bestemmingsplannen

en via de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan treft u daar aan via NL.IMRO.0899.BpBeschermdgezicht-ON01

Indienen van zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn (vanaf 18 december 2014 t/m 28 januari 2015) kan eenieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad zienswijzen indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden van de Gemeentewinkel contact opnemen met de medewerkers van voornoemd loket Vergunningen (telefoonnummer 045-527 86 60). De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 17 december 2014

Burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven