Beschikking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 27 november 2014, 2014-0000163753, tot aanwijzing van Kiwa Nederland B.V. als aangewezen aangemelde instelling voor de keuring van explosieveilig materieel in het kader van het Warenwetbesluit explosieveilig materieel.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen het verzoekschrift van Kiwa Nederland B.V. te Rijswijk van 10 oktober 2014, met kenmerk QMS/MvB/SZW_20141007;

Overwegende, dat een aangewezen aangemelde instelling moet voldoen aan de criteria voor aanwijzing, die zijn vermeld in artikel 7a van de Warenwet, hoofdstuk V van het Warenwetbesluit explosieveilig materieel en artikel 2 van de Warenwetregeling explosieveilig materieel;

Overwegende, dat het verzoekschrift van Kiwa Nederland B.V. vergezeld gaat van het beoordeelrapport van de Raad voor Accreditatie van 20 maart 2014 met kenmerk Beoordelingsrapport.doc RvA-F48;

Overwegende, dat de Raad voor Accreditatie in haar brief van 27 oktober 2014 met kenmerk RvA 43186 positief adviseert om Kiwa Nederland B.V. aan te wijzen voor de beoordeelde taken;

Onder intrekking van het besluit 2014-0000076802 van 11 juni 2014;

Gelet op artikel 7a, eerste lid, van de Warenwet, hoofdstuk V van het Warenwetbesluit explosieveilig materieel en artikel 2 van de Warenwetregeling explosieveilig materieel;

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. wet:

de Warenwet;

b. besluit:

het Warenwetbesluit explosieveilig materieel;

c. aangewezen aangemelde instelling, explosieveilig materieel, apparaten van groep II, componenten, voorzieningen, apparaten van groep I, richtlijn:

hetgeen het besluit daaronder verstaat;

d. regeling:

de Warenwetregeling explosieveilig materieel;

e. Kiwa:

Kiwa Nederland B.V., Sir Winston Churchilllaan 273, 2288 EA Rijswijk;

f. beschikking:

het besluit waarmee Kiwa Nederland B.V. wordt aangewezen als keuringsinstelling;

Artikel 2

  • 1. Kiwa wordt aangewezen als aangewezen aangemelde instelling, die bevoegd is tot:

    • a) het verrichten van keuringen, het afgeven van certificaten van EG-type onderzoek (Bijlage III van de richtlijn) en het uitvoeren van procedures van de productiekwaliteitsborging (Bijlage IV van de richtlijn), productkeuring (Bijlage V van de richtlijn), overeenstemming met het type (Bijlage VI van de richtlijn), productkwaliteitsborging (Bijlage VII van de richtlijn) en EG-eenheidskeuring (Bijlage IX van de richtlijn) bedoeld in Hoofdstuk III van het besluit met betrekking tot explosieveilig materieel voor de volgende categorieën:

      • 1) apparaten van groep II, waarbij de ontstekingsbronnen elektrisch van aard zijn;

      • 2) componenten en voorzieningen die onderdeel zijn van apparaten genoemd onder 1;

      • 3) apparaten van groep I, inclusief de daarbij behorende componenten en voorzieningen, voor zover de grondslag van de beoordeling overeenkomt met groep II;

    • b) het bevestigen van de ontvangst en het bewaren van technische dossiers bedoeld in artikel 6, tweede lid, onderdeel c van het besluit.

    • c) het intrekken van een door haar afgegeven certificaat van EG-type onderzoek;

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de instelling niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikel 7a, eerste lid, van de Warenwet, hoofdstuk V van het Warenwetbesluit explosieveilig materieel en artikel 2 van de Warenwetregeling explosieveilig materieel of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

Artikel 3

Deze beschikking treedt in werking op de dag na de publicatie in de Staatscourant en vervalt met ingang van 30 juni 2015.

Deze beschikking zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 27 november 2014

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, M.A. Zuurbier

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking bezwaar worden gemaakt. Daartoe moet binnen zes weken na de datum van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Postbus 90801, 2509 LV Den Haag.

In het bezwaarschrift moet worden aangegeven waarom de beschikking niet juist wordt gevonden. Verzocht wordt bij het bezwaarschrift een kopie van deze beschikking en van eventuele andere op de zaak betrekking hebbende stukken te voegen.

Een bezwaarschrift kan ook per e-mail worden ingediend. Dan moet het bezwaarschrift in pdf-formaat als bijlage in de e-mail worden verzonden. Deze bijlage moet een ingescande “natte” handtekening bevatten. Hiermee wordt bedoeld dat het bezwaarschrift met de hand moet worden ondertekend, voordat het wordt ingescand en opgeslagen in pdf-formaat (bij voorkeur met tekst herkenning).

Deze e-mail met bijlage kan gezonden worden naar:

wbja-bezwaren-bo-t1@minszw.nl

Naar boven