Gemeente Pijnacker-Nootdorp Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen ten behoeve van het evenement Wintertent 2015 Sportlaan Pijnacker
Logo Pijnacker-Nootdorp
14INT10299
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.
Gevolgde Procedure
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is overleg gepleegd met de korpschef van de regiopolitie Haaglanden, in deze vertegenwoordigd door de bureauchef van het bureau Pijnacker-Nootdorp en heeft de korpschef positief geadviseerd.
Doelstelling(en) van dit besluit
het verzekeren van de veiligheid op de weg;
het beschermen van weggebruikers en passagiers;
het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Overwegende dat:
Er een vergunningaanvraag ingediend is voor het houden van een evenement ( Wintertent) op het evenemententerrein aan de Sportlaan in Pijnacker. Dit evenement zal plaatsvinden op 10 januari 2015 van 19:00 uur tot 01:30 uur.
Ten behoeve van het evenement er enkele dagen voor en na het evenement een grote feesttent geplaatst wordt. Deze feesttent geplaatst wordt op het parkeerterrein van de sportverenigingen HCP, DSVP en Oliveo. Er daardoor  tijdelijk geen gebruik gemaakt kan worden van een deel van het parkeerterrein.
Het evenement veel bezoekers trekt en er daarom voor dit evenement en het grote bezoekersaantal een veiligheidsplan ingediend is. In dit veiligheidsplan staan alle maatregelen beschreven die in werking treden in diverse scenario’s. In het belang van de veiligheid van de bezoekers, de organisatie en de hulpverlening zal gedurende het evenement de Sportlaan afgesloten moeten worden voor voertuigen om een goede en snelle hulpverlening of ontruiming mogelijk te maken.
De Sportlaan tevens de toegangsweg tot onder andere de tennisvereniging, de ijsvereniging en twee hondensport verenigingen en de ruiterclub is.
Met alle belanghebbenden overleg is geweest over het evenement op het evenementen terrein en de daarmee samenhangende afsluiting van de Sportlaan.
De omliggende verenigingen die alleen bereikbaar zijn via de Sportlaan toch bereikbaar moeten blijven en dat de enige mogelijkheid hiertoe het fiets-/bromfietspad Rijskade is.
Er tijdig vooraankondigingen worden geplaatst op/langs de Sportlaan zodat weggebruikers al vroeg kennis kunnen nemen van de afsluiting van de Sportlaan voor de duur van het evenement.
Er behalve borden ook hekken geplaatst worden ter ondersteuning van de verkeersborden en er verkeersregelaars worden ingezet om bezoekers/weggebruikers de weg te wijzen.
BESLUIT
  • 1.
    tot het instellen van een parkeerverbod voor een deel van het evenemententerrein aan de Sportlaan van 8 januari 2015 vanaf 20:00 uur tot 13 januari 2015 18:00 uur.
  • 2.
    tot het instellen van een geslotenverklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren en vee voor het gedeelte van de Sportlaan gelegen tussen de toegang tot het parkeerterrein P1 (viergang) en de toegang tot de Tennisvereniging. Deze geslotenverklaring geldt op 10 januari 2015 van 18:30 uur tot 01:30 uur
  • 3.
    tot het instellen van een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen voor het gedeelte van de Sportlaan vanaf de rotonde met de Nootdorpseweg tot aan de afsluiting ter hoogte van de toegang naar parkeerterrein P1. Deze geslotenverklaring geldt op 10 januari 2015 van 18:30 uur tot 01:30 uur.
  • 4.
    tot het tijdelijk opheffen van het fiets-/bromfietspad Rijskade ten einde de overige verenigingen zoals de ruiterclub en de hondenvereniging en tennisvereniging bereikbaar te houden. Het fiets/bromfietspad Rijskade wordt tijdelijk opgeheven op 10 januari 2015 van 12:00 uur tot 01:30 uur.
  • 5.
    Tot het plaatsen van alle noodzakelijk borden conform bijlage I van het RVV’90
 
Pijnacker 9 december 2014

het college van Pijnacker-Nootdorp

Namens deze,

Ing. C.D.N. de Leeuw den Bouter

hoofd afdeling Beheer Openbare Ruimte

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Tegen dit besluit kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bij ons bezwaar maken. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na die, waarop het besluit bekend is gemaakt. U wordt verzocht op uw brief het woord “Bezwaarschrift” te vermelden.
Nadat tegen een besluit een bezwaar is ingediend, kunt u de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Den Haag vragen een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet tijdens de bezwaarprocedure worden gedaan. Het adres van de rechtbank is Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, telefoonnummer (070) 381 3131.
Naar boven