Logo Geldermalsen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Reclamemast Industrieweg Beesd’, Geldermalsen

Ter inzage gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Reclamemast Industrieweg Beesd”

Met ingang van vrijdag 19 december 2014 ligt voor zes weken het vastgestelde bestemmingsplan ‘Reclamemast Industrieweg Beesd’ ter inzage bij het Klantencontactcentrum (op afspraak) op het gemeentehuis te Geldermalsen. De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op:

www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL\.IMRO\.0236\.BSDreclamemast_VSG1

én op de website: www.geldermalsen.nl > bestemmingsplannen > ter inzag > vastgesteld bestemmingsplan Reclamemast Industrieweg Beesd.

Toelichting op de planstukken

Het voorliggende bestemmingsplan moet het realiseren van een reclamemast, op deze locatie mogelijk maken, alsmede een gebouw ten dienste van deze reclamemast. Het plangebied is gelegen op het bedrijventerrein Homburg te Beesd. Het betreft een locatie welke direct grenst aan de A2 tussen ’s Hertogenbosch en Utrecht.

Tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zijn zienswijzen ingebracht.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van zienswijzen. Samengevat hebben de wijzigingen betrekking op het volgende:

  • de plankaart wordt verduidelijkt met hierin tevens een dubbelbestemming t.b.v. waterstaatsdoeleinden vanwege de naastgelegen Watergang A.

Reageren

Gedurende de inzagentermijn t/m donderdag 29 januari 2015, kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500AE Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • b. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven