Logo De Ronde Venen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Veenbad Tuinderslaantje 2’, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad van De Ronde Venen op 27 november 2014 het bestemmingsplan ‘Veenbad Tuinderslaantje 2’ (met identificatienummer NL.IMRO.0736.BPP011Veenbad-va01) heeft vastgesteld (postcode: 3645).

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 12 december 2014 gedurende zes weken ter inzage en zijn op de volgende manieren te raadplegen:

  • De papieren versie is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U dient een afspraak te maken via omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 291616.

  • Het digitale bestemmingsplan is interactief te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.

  • De authentieke planbestanden kunt u downloaden van de volgende bestandslocatie: http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

Hoofdzaak bestemmingsplan

Op 25 juni 2010 is het nieuwe “Veenweidebad” in Mijdrecht geopend. Dit vervangt de twee oude zwembaden Blijdrecht in Mijdrecht en Veenbad in Vinkeveen. De gemeente is sindsdien bezig met een proces tot herontwikkeling van beide zwembadlocaties. Voor de Veenbad-locatie heeft dit proces geresulteerd in de aankoop van het terrein door ontwikkelaar Bolton Ontwikkeling. Het project van Bolton Ontwikkeling omvat de sloop van het oude zwembad en de realisatie ter plaatse van circa 10 grondgebonden woningen volgens het “Bolton à la Carte”-concept. Dit concept laat de koper veel vrijheid om naar eigen inzicht de indeling en de uitstraling van de woning aan te passen binnen vooraf gestelde kaders, die zijn afgestemd met de gemeente. De bouw van de nieuwe woningen past niet in het geldende bestemmingsplan “Kom Vinkeveen" (vastgesteld in 2012). Om de realisatie van het project juridisch-planologisch mogelijk te maken moet de gemeente een nieuw bestemmingsplan vaststellen: bestemmingsplan “Veenbad Tuinderslaantje 2”.

Het plangebied bevindt zich tussen de Ringvaart aan de westkant, bibliotheek en sporthal aan het Tuinderslaantje aan de noordkant, het parkeerterrein aan het Achterveld aan de oostkant en het achterterrein van het appartementencomplex aan het Achterveld aan de zuidkant.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (van 12 december 2014 tot en met 22 januari 2015) kan beroep worden ingesteld tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1. belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven