Logo Ridderkerk
Publicatie gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan Huisartspost Rijsoord en verlening omgevingsvergunning R20140228, Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken bekend dat de gemeenteraad van Ridderkerk op 27 november 2014 het bestemmingsplan Huisartspost Rijsoord ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt op de locatie tussen de Vlasstraat 11 en 12 de bouw van een huisartspraktijk mogelijk.

Wilt u het vastgestelde bestemmingsplan bekijken?

Dat kan vanaf 12 december 2014:

Behalve het bestemmingsplan kunt u ook het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bekijken.

Wat kunt u nog meer bekijken?

De gemeenteraad heeft op 26 april 2012 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. Dit betekent dat gelijktijdig met het bestemmingsplan een aantal andere, voor dit project noodzakelijke, besluiten zijn te bekijken. Het gaat om de volgende besluiten:

  • Omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen;

    Voor het bouwen van de huisartspost is op 14 april 2014 een omgevingsvergunning (R20140228) gevraagd. De vergunning is op 5 december verleend. Het bouwplan past binnen het nieuwe bestemmingsplan.

De omgevingsvergunning is te bekijken via de internetsite van de gemeente Ridderkerk en in het Gemeentelijk Service Centrum van de gemeente Ridderkerk (Koningsplein 1).

De regels voor het coördineren van besluiten staan in artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Hoe kunt u beroep instellen?

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunning). U kunt alleen in beroep gaan als u belanghebbende bent, èn:

  • als u eerder een zienswijze naar voren heeft gebracht, òf;

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze naar voren te brengen.

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. Stuur uw brief voor 23 januari 2014 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Heeft u beroep ingesteld? Dan zal de Raad van State u vragen om hen een bedrag te betalen. Dit noemen zij griffierecht. Zij laten u weten hoe u kunt betalen en hoeveel tijd u daarvoor heeft.

Wanneer treedt het besluit in werking?

Het besluit treedt in werking met ingang van 23 januari 2014. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het besluit in werking treedt op 23 januari 2014 Dan moet u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan pas in werking nadat op uw verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient moet u daar ook griffierecht voor betalen.

Naar boven