Gemeente Sint-Michielsgestel: Verkeersbesluit 2014-038. Aanleg van een algemene gehandicaptenparkeerplaats bij Driezeeg 52 te Berlicum.
Logo Sint-Michielsgestel
Ons Kenmerk: 556956
Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel
Gelet op:
artikel 18 van de Wegenverkeerswet waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersmaatregelen aan het college van burgemeester en wethouders is toebedeeld;
de overige bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994);
de bepalingen van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV1990);
de bepalingen van het Besluit Algemene Bepalingen voor het Wegverkeer (BABW), inclusief de Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens;
de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht.
Overwegende, dat:
Driezeeg 52 te Berlicum gelegen is in de gemeente Sint-Michielsgestel en ook in beheer is bij de gemeente;
een bewoner van Driezeeg 52 in het bezit is van een gehandicapten-parkeerkaart;
het voertuig op een zo kort mogelijke afstand tot de woning moet kunnen worden geparkeerd;
er op eigen terrein geen gelegenheid is om het voertuig te parkeren;
uit onderzoek is gebleken dat ter hoogte van Driezeeg 52 wel mogelijkheden zijn om een gehandicaptenparkeerplaats in het openbare gebied aan te leggen;
over deze maatregel overleg heeft plaatsgevonden met een gemandateerde van de korpschef van de politie-regio Brabant-Oost. Van die zijde met de maatregel is ingestemd en door hem als voldoende handhaafbaar wordt geacht.
BESLUIT EN:
  • 1.
    om een gehandicaptenparkeerplaats in te richten nabij Driezeeg 52 te Berlicum.
  
De gehandicaptenparkeerplaats wordt aangegeven met het verkeersbord E6 volgens bijlage I van het RVV 1990. Op bijgevoegde tekening met tekeningnummer 2014_202_00 is de plaats van de gehandicaptenparkeerplaats aangegeven.
Het besluit en bijbehorende tekening liggen ter inzage bij de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving.
 
Sint-Michielsgestel, 8 december 2014

het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

Namens deze,

dhr. G. de Gooyert

hoofd afdeling Uitvoering.

Bezwaarmogelijkheid
Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen. Om als belanghebbende te worden aangemerkt moet het gaan om een eigen, persoonlijk, concreet en direct geraakt belang. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit en gronden van bezwaar. Het bezwaarschrift kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel, Postbus 10000, 5270 GA Sint-Michielsgestel.
Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Dit houdt in dat het besluit direct geldt na de bekendmaking (verzending).
Naast het indienen van een bezwaarschrift kan echter een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 
Naar boven