Logo BussumGemeente Bussum - Ontwerpbesluit tijdelijke omgevingsvergunning met planologische afwijking, Openbaar Gebied, tegenover Randweg 97 t/m 107 te Bussum.

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bussum maken overeenkomstig artikel 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat er een ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit heeft betrekking op het speelveld aan de Randweg tegenover de huisnummers 97 t/m 107. Het gaat om het tijdelijk in gebruik nemen van het speelveld als werkterrein ten behoeve van de uitvoering van de werkzaamheden in het openbaargebied, Westereng Deelplan 3 in Bussum. De periode waarin het veld in gebruik wordt genomen duurt tot uiterlijk 1 januari 2016.

De aanvraag om omgevingsvergunning is in strijd met het bestemmingsplan De Engh. De bestemming die op het speelveld rust is  ‘groenvoorzieningen (GR). Het tijdelijk gebruiken van het speelveld als werkterrein is past niet binnen de doeleindenomschrijving die in het bestemmingsplan is opgenomen. Het gebruik is in strijd met het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 2.12 lid 2 van de Wabo de aangevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning wordt gepubliceerd via de Staatscourant, de website van de gemeente Bussum (www.bussum.nl) en BussumsNieuws. De ontwerpbeschikking met bijbehorende stukken ligt ter inzage van donderdag 6 februari 2014 tot en met woensdag 19 maart 2014 in het gemeentehuis van Bussum (Brinklaan 35, 1404 EP Bussum). De stukken zijn tevens in te zien via de website van de gemeente Bussum: www.bussum.nl. Voor nadere informatie kunt u desgewenst contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving via telefoonnummer (035) 69 28 628.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de terinzagelegging van zes weken gemotiveerde zienswijzen schriftelijk of mondeling bij de het college van burgemeester en wethouders inbrengen. De schriftelijke zienswijze kan gericht worden aan de het college van B&W van Bussum, Postbus 6000, 1400 HA Bussum. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mevrouw M. Stomp, te bereiken via telefoonnummer (035) 692 86 28.

Beroep

Tenslotte is het van belang te weten dat alleen degenen die zienswijzen hebben ingebracht zoals hierboven beschreven en belanghebbend zijn, te zijner tijd naar aanleiding van het definitieve besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning beroep kunnen instellen bij de Rechtbank Midden Nederland.

Bussum, 3 februari 2014

Naar boven