Logo Cuijk
Ontwerpbestemmingsplannen ‘Bedrijvenpark Laarakker Zuid’ en ‘Geluidzone Bedrijvenpark Laarakker Zuid’, Cuijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat de ontwerpbestemmingsplannen “Bedrijvenpark Laarakker Zuid”, “Geluidzone Bedrijvenpark Laarakker Zuid” en de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 10 december 2014 zes weken voor zienswijzen ter inzage worden gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan “Bedrijvenpark Laarakker Zuid” voorziet in de ontwikkeling van het zuidelijk deel van het bedrijventerrein Laarakker tussen de Oeffeltseweg en de Bengels te Haps. Tegelijkertijd wordt de bedrijfsbestemming van Laarakker Noord-West tussen de Cuijkseweg en de Mondsestraat omgezet in een Agrarische bestemming.

Voor het bedrijvenpark Laarakker (Noord en Noordwest) is een geluidzone op grond van de Wet geluidhinder vastgesteld rondom het industrieterrein. In verband met de ontwikkeling van Laarakker Zuid wordt deze zone uitgebreid in oostelijke en zuidelijke richting. Om de wijziging van de geluidzone vast te leggen is het ontwerpbestemmingsplan “Geluidzone Bedrijvenpark Laarakker Zuid” opgesteld.

U kunt de bestemmingsplannen op de volgende manieren inzien:

Milieueffectrapport Bedrijvenpark Laarakker Zuid

Ten behoeve van de onderbouwing van het bestemmingsplan “Bedrijvepark Laarakker Zuid” is een milieueffectrapport, een zogenaamd planMER opgesteld. In het rapport zijn de milieueffecten in beeld gebracht van de ontwikkeling. De planMER vormt een bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan en ligt als zodanig ter inzage.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend, dat ter inzage ligt het ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken. Dit ontwerpbesluit voorziet in het verlenen van een hogere waarde voor één woning aan de Oeffeltseweg 16 te Haps.

Uit geluidonderzoek blijkt dat bij deze woning ten gevolge van de ontwikkeling van Laarakker Zuid de vastgestelde hogere waarde zal worden overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om voor deze woning een hogere waarde vast te stellen.

Bij de overige woningen waarvoor eerder een maximaal toelaatbare geluidbelasting is vastgesteld, worden deze niet overschreden ten gevolge van de ontwikkeling van Laarakker Zuid.

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder op de volgende manieren inzien:

  • digitaal (pdf) op http://cuijk.nl bij ‘Digitale Balie’ onder ‘Ruimtelijke plannen’ en ‘Bedrijventerreinen’;

  • analoog (papieren versie) bij de Publieksbalie in het gemeentehuis.

Een zienswijze indienen

Alle documenten kunnen vanaf 10 december 2014 tot en met 21 januari 2015 worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, aan het Louis Jansenplein 1 te Cuijk. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken, zodat wij u beter van dienst kunnen zijn.

In de periode van woensdag 10 december 2014 tot en met dinsdag 21 januari 2015 kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen ten aanzien van zowel het ontwerpbestemmingsplan “Bedrijvenpark Laarakker Zuid”, het ontwerpbestemmingsplan “Geluidzone Bedrijvenpark Laarakker Zuid” als het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder.

De zienswijze kunt u richten aan burgemeester en wethouders, postbus 10.001, 5430 DA Cuijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, een nadere uitleg over het plan of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling, T (0485) 396 677.

Cuijk, 9 december 2014

Burgemeester en wethouders van Cuijk, W.A.G. Hillenaar, burgemeester.

R.H.M.A. Rongen secretaris.

Naar boven