Logo Geldermalsen
Ter inzage gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Meinte te Beesd’, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 12 december 2014 ligt voor zes weken het op 25 november 2014 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Meinte te Beesd” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op:

www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.BPMeinte-VSG1

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplan Meinte te Beesd

Toelichting op de planstukken

Het plangebied (± 5,5 ha groot) omvat een nieuwe planologische regeling voor een drietal bedrijfsterreinen aan de Meinte te Beesd. Het bestemmingsplan moet het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied 1984” gaan vervangen. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Meinte (ten noorden van de spoorlijn Geldermalsen-Dordrecht) en aan de oostzijde door de Ridderslag. Aan de west- en noordzijde vormen de bestaande agrarische percelen de plangrens.

In dit nieuwe bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geboden tot enige uitbreiding van de bestaande bedrijfsbebouwing. Daarnaast wordt ruimte gereserveerd voor een goede landschappelijke inpassing van het terrein. Binnen het plangebied zullen geen grootschalige (her)ontwikkelingen plaatsvinden. Naar aanleiding van ingediende zienswijzen is het ontwerpplan op twee punten aangepast. In de toelichting van het bestemmingsplan wordt in paragraaf 4.3 (water) nu bij de compensatie van de toename van de verhardingsoppervlakte uitgegaan van een vrijstellingsnorm 500 m². Verder is in artikel 3 (bedrijf) van de planregels nu bepaald dat op het adres Meinte 2 buiten het bouwvlak één reclamezuil mag worden geplaatst.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 22 januari 2015) kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b. iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • c. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven