Logo Vught
Ontwerpbestemmingsplan ‘Ovonde Martinilaan’, Vught

De gemeente Vught heeft een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor het kruispunt Martinilaan/Michiel de Ruyterweg/Esscheweg/Theresialaan/Esschestraat. Burgemeester en wethouders van Vught maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Ovonde Martinilaan’ ter inzage ligt.

Met het nieuwe plan wordt op het kruispunt Martinilaan/Michiel de Ruyterweg/Esscheweg Theresialaan/Esschestraat de realisering van ovonde (ovale rotonde) mogelijk gemaakt. Deze ovonde beslaat iets meer ruimte dan de huidige rotonde, waardoor een nieuw bestemmingsplan nodig is.

De ontwikkeling zorgt dat de algehele kwaliteit en veiligheid van het kruispunt wordt verbeterd.

De belangrijkste doelstellingen van het project zijn:

  • Het bevorderen van de leefbaarheid voor bewoners en levensvatbaarheid voor ondernemers;

  • Het waarborgen van de doorstroming van deze belangrijke verkeersroute;

  • Het realiseren van duidelijke en veilige oversteken voor langzaam verkeer (fietsers en voetgangers);

  • Het waarborgen van de verkeersveiligheid;

  • Het zorgen voor een goede aansluiting van het gebied met de omgeving.

Voor de herinrichting van de rotonde geldt dat hier geen grote ingrepen in de wegprofilering aan de orde zijn. Het gaat om goede voorzieningen voor fietsers en voetgangers en veilige oversteekmogelijkheden. De rotonde wordt onderdeel van een 30 km/uur zone. Door deze adviessnelheid wordt de oversteekbaarheid bevorderd zonder dat hierbij de doorstroming van het verkeer afneemt.

Ter inzage

Vanaf donderdag 11 december 2014 tot en met woensdag 21 januari 2015 ligt het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken tijdens openingsuren gedurende 6 weken ter inzage bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 te Vught.

U kunt de stukken ook via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl) raadplegen, thuis of in de hal van het gemeentekantoor. Tegen betaling zijn afschriften van de ter inzage liggende stukken verkrijgbaar.

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Vught, Postbus 10.000, 5260 GA Vught. Indien u een mondelinge zienswijze wilt inbrengen kunt u contact opnemen met mevrouw M. van der Heijden van de afdeling Ontwikkeling.

Naar boven