Vastgesteld bestemmingsplan Rosendaalsestraat 482
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 november 2014 heeft vastgesteld
Het bestemmingsplan Rosendaalsestraat 482
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.837-0301.
Inzien
Het bestemmingsplan ‘Rosendaalsestraat 482’ en het besluit totvaststelling liggen met ingang van 5 december 2014 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. 
Het bestemmingsplan is met ingang van 5 december 2014 ook via internet in te zien (technische storingen voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:
 
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
 
Daarnaast is het bestemmingsplan beschikbaar als download in PDF-formaat:
 
Plangebied
Het plangebied betreft een perceel gelegen aan de Het rand van de wijk Klarendal. Het is een binnenterrein omgeven door de Raapopseweg, Rosendaalsestraat en de Taklaan.
Aanleiding en doel
Op dit binnenterrein staat een voormalig kantoorgebouwtje van woningbouwcorporatie Portaal. Het gebouw heeft één laag en wordt al jaren als woning (atelierwoning van SLAK) gebruikt.
In het bestemmingsplan ‘Molenbeke e.o.’ is het gebouw als ‘bedrijf’ bestemd. Portaal wil het gebouw opnieuw als woning laten gebruiken. Hiervoor moet de bestemming worden gewijzigd van ‘bedrijf’ in ‘wonen’. Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet nu in deze wijziging. Het gebouw blijft gehandhaafd en ook de woonfunctie in het gebouw blijft gehandhaafd. Het gebruik blijft opnieuw beperkt tot één woning. Ook de maximumbouwhoogte van het gebouw blijft opnieuw beperkt tot 4 meter.
Procedure
De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Naar boven