Verkeersbesluit voor geslotenverklaring vrachtauto’s voor de Voorburggracht, tussen N504 en de Zaagmolenweg te Oudkarspel
Logo Langedijk
Volgnummer mandaat: 4a 22
Datum: 01-12-2014
Afdeling/team: OW/beheer
Adviseur: G. Woltjer
 
Bevoegdheid:
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn burgemeester en wethouders van Langedijk bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Op grond van de mandaatregeling Langedijk is deze bevoegdheid gemandateerd aan de afdelingsmanager Openbare Werken.
Aanleiding:
Op de Voorburggracht, tussen de N504 en de Zaagmolenweg te Oudkarspel, komt veelvuldig vrachtverkeer voor. Dit veroorzaakt veel overlast door trillingen en geluidsoverlast. Naar verwachting is een groot deel van dit vrachtverkeer geen bestemmingsverkeer, maar verkeer dat komt vanaf N504 een bestemming heeft anders dan de Voorburggracht tussen de N504 en de Zaagmolenweg in Oudkarspel.
Doorgaand verkeer behoort gebruik te maken van de gebiedsontsluitingswegen. In dit geval zijn dat N504, de Westelijke Randweg en de Zaagmolenweg.
 
Vereiste van het besluit:
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Uit het oogpunt van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om doorgaand vrachtverkeer te weren op de Voorburggracht, tussen de N504 en de Zaagmolenweg te Oudkarspel. Hiervoor zal het bord C7 “gesloten voor vrachtauto’s” worden geplaatst op de Voorburggracht, de N504 (bij de kruising met de Voorburggracht en de kruising met de Westelijke Randweg. Het bord D4 “verplichte rijrichting” voorzien van een onderbord OB11 “vrachtauto” zal worden geplaatst op de Zaagmolenweg (bij de kruising Dorpsstraat en Voorburggracht). Een plattegrond met exacte locatie van de verkeersborden is opgenomen in bijlage 1.
Uitgezonderd van het verbod is bestemmingsverkeer. Dit is noodzakelijk voor de bevoorrading van diverse voorzieningen in het gebied. In verband met de vanzelfsprekendheid en de overzichtelijkheid van het vrachtwagenverbod zullen onder de bovengenoemde borden C7 geen een onderbord met de tekst “uitgezonderd bestemmingsverkeer” worden geplaatst.
De maatregelen zijn niet in strijd met de belangen genoemd in art. 2 Wegenverkeerswet 1994. Er zijn goede alternatieven routes aanwezig en bestemmingsverkeer is uitgezonderd van de maatregel.
Overleg:
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is, namens de korpschef van het regionaal politiekorps Noord-Holland-Noord, overleg gepleegd met de Coördinator Verkeer van het district Noord-Kennemerland.
BESLUIT
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om de Voorburggracht, tussen N504 en de Zaagmolenweg te Oudkarspel gesloten te verklaren voor vrachtauto’s. Hiervoor worden verkeersborden C7, D4 met onderbord OB11 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 geplaatst.
 
Zuid-Scharwoude, 02-12-2014

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Namens deze,

J.J. Kalverboer

afdelingsmanager Openbare Werken

Mededelingen
Inzage:
De stukken behorende bij dit verkeersbesluit liggen gedurende zes weken, met ingang van 08-12-2014 ter inzage in het gemeentehuis tijdens openingsuren.
Bezwaar:
Belanghebbenden die niet met deze beslissing akkoord gaan, kunnen daartegen binnen zes weken na 08-12-2014 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend en onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 1621, 1, 2003 BR Haarlem.
Nadere informatie:
Voor nadere informatie over dit verkeersbesluit kunt u terecht bij de verkeerskundige van de Gemeente Langedijk: M. (Maarten) Koning, telefoon: 0226-334433.
Naar boven