Verkeersbesluit instellen 30 km-zone de Del, de Geurt Ketslaan, d’Yvoy van Mijdrechtlaan en de Flugi van Aspermontlaan - Rozendaal
Logo Rozendaal
Burgemeester en wethouders van de gemeente Rozendaal
overwegende het volgende ,
Wettelijk kader
onze bevoegdheid tot het nemen van dit besluit ontlenen wij het bepaalde in de artikelen 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en de artikelen 12 e.v. van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht;
Door het besluit van de gemeenteraad van 28 oktober 2014 zijn de straat de Del en de Geurt Ketslaan, d’Yvoy van Mijdrechtlaan en de Flugi van Aspermontlaan in de nieuwe woonwijk de Del in de bebouwde kom (ex artikel 20a Wegenverkeerswet 1994) van Rozendaal komen te liggen.
Deze wegen zijn in beheer zijn bij de gemeente Rozendaal;
Over dit besluit is overleg geweest met de politie, welke positief heeft geadviseerd.
Doel van de maatregel
Het doel van de maatregel is de veiligheid op de weg te verzekeren en het waarborgen van de bruikbaarheid ervan ervan in stand te houden.
Aanleiding De voormalige sportvelden aan de Del 6 en 10 zijn al enkele jaren niet meer in gebruik. Op dit moment is er een stedenbouwkundig plan opgesteld dat voorziet in de ontwikkeling van maximaal 64 vrijstaande en twee-onder-één kap woningen.
Het bestemmingplan biedt geen planologische basis voor deze ontwikkeling en dient te worden aangepast. Separaat aan dit verkeersbesluit wordt het bestemmingsplan voor deze locatie herzien om de woningbouw mogelijk te maken. Gelijktijdig met de bestemmingsplanprocedure wordt met toepassing van de coördinatieregeling zoals opgenomen in de Wet ruimtelijke ordening de omgevingsvergunning verleend om een deel van de woningbouw in het gebied mogelijk te maken, de uitwegen aan te leggen en het kappen van enkele bomen mogelijk te maken.
Met de voorgenomen ontwikkeling is het wenselijk de komgrens van de gemeente aan te passen zodat de straat de Del en de Geurt Ketslaan, d’Yvoy van Mijdrechtlaan en de Flugi van Aspermontlaan in de nieuwe woonwijk de Del komen te liggen in de bebouwde kom van Rozendaal.
De huidige staat van de weg is slecht en de inrichting voldoet niet meer. Het noodzakelijk onderhoud is mede vanwege de aanstaande ontwikkelingen uitgesteld. Vanuit de omgeving is in het verleden meermaals aangegeven dat het wenselijk is om hierbij de huidige inrichting van de weg aan te passen. Hierdoor is het wenselijk de huidige straat de Del opnieuw in te richten.
Binnen de bebouwde kom van de gemeente Rozendaal zijn alle wegen die in beheer zijn van de gemeente Rozendaal aangewezen als 30 km/h zone. Vanuit uniformiteit is het wenselijk om de straat de Del en de nieuwe woonwijk aan te wijzen als 30 km/h zone.
Op grond hiervan is er een inrichtingsplan opgesteld waarbij de uitgangspunten van duurzaam veilig zijn gehanteerd. Ter hoogte van de nieuwe aansluitingen zijn verkeersplateaus opgenomen. Ter hoogte van het eerste deel van de nieuwe wijk is een trottoir opgenomen. Verderop is een rabatstrook die gebruikt kan worden voor voetgangers en het parkeren van auto’s.
Procedure Het ontwerp verkeersbesluit en de daarbij behorende stukken hebben vanaf maandag 4 augustus tot en met zondag 14 september 2014 ter inzage gelegen in het gemeentehuis te Rozendaal. (iedere werkdag van 8.30 uur tot 12.30 uur) met de mogelijkheid om (gemotiveerd) een zienswijze in te dienen.
Tegen het ontwerp verkeersbesluit zijn géén zienswijzen ingediend.
Bekendmaking Vanaf 1 januari 2013 worden alle verkeersbesluiten digitaal gepubliceerd. Reden hiervoor is om ontwikkelaar van kaarten in kennis te stellen van de wijzigingen op het nationaal wegennet.
Hiermee is de bekendmaking in de ‘In de Roos’ komen te vervallen. Desondanks publiceren wij de besluiten ook nog in de ‘In de Roos’.
Dit besluit wordt digitaal gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit is te raadplegen op de website: https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant.
De wettelijke bezwaartermijn start op de officiële publicatiedatum op deze site.
Tervisielegging Dit verkeersbesluit wordt op 5 december 2014 gepubliceerd in de Staatscourant en in de 'In de Roos'. Het besluit met de bijbehorende bijlagen ligt ter inzage in het gemeentehuis, Kerklaan 1 in Rozendaal, op werkdagen van 8:30 uur tot 12:30 uur.
Nadere informatie kan ingewonnen worden bij het Cluster Openbare Werken van de gemeente Rozendaal, 026 - 384 36 66.
Besluiten:
1.Door het plaatsen van de borden A1 en A2 met zonale werking van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) een maximumsnelheid van 30 km/h in te stellen op de straat de Del, de Geurt Ketslaan, d’Yvoy van Mijdrechtlaan en de Flugi van Aspermontlaan in Rozendaal, zoals aangegeven op bijgevoegde situatietekening
Bezwaar
Als u het niet eens bent met de inhoud van dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rozendaal, Postbus 9106, 6880 HH Velp.
Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:
naam en adres van de indiener, de dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar.
Voor de behandeling van een bezwaarschrift is geen griffierecht verschuldigd.
Voorlopige voorziening
Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit nu al geldt. Indien onverwijlde spoed dat vereist kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. In dat geval is griffierecht verschuldigd.
U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen bij genoemde rechtbank. Ga hiervoor naar http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht en maak gebruik van het voorgeschreven webformulier. Om hiervan gebruik te maken moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Rozendaal, 4 november 2014
Burgemeester en wethouders voornoemd,
de secretaris de burgemeester
W.G. Pieterse-Pook drs. J.H. Klein Molekamp
Naar boven