Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Veenklooster’, Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Veenklooster’ vanaf donderdag 11 december 2014 ter inzage ligt.

Het plan

Het plangebied omvat de kern Veenklooster, inclusief een deel van het landgoed Fogelsangh State. Het plangebied wijkt enigszins af van het vigerende bestemmingsplan, omdat dat een perceel nabij de rotonde W.H. van Heemstraweg/Lauwersmeerweg omvat. Dit perceel is inmiddels opgenomen in het bestemmingsplan Buitengebied. Ten noorden van het perceel Keningswei 1 wordt een deel van het bestemmingsplan Buitengebied overschreven, om de ontwikkelmogelijkheden van dit agrarisch bedrijf te vergroten overeenkomstig vastgesteld beleid. Tevens zijn de regels uit de Facetbestemmingsplannen voor ‘ondergeschikte bebouwing’ en ‘bouwwerken geen gebouwen zijnde’ bij woonbestemmingen in het plan verwerkt.

Het plan voorziet in een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van maximaal 3 kleinschalige hoogwaardige verblijfsaccommodaties op het sport- en manifestatieterrein langs de parkeerplaatsen in Veenklooster.

Naast enkele ambtshalve wijzigingen zijn er naar aanleiding van de inspraak en overleg een aantal aanpassingen in het bestemmingsplan opgenomen. De aanpassingen hebben betrekking op:

  • Het opnemen van de bestemming Gemengd ter plaatse van Kleasterwei 2 / Muntsewei 1, in plaats van Cultuur en Ontspanning

  • Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van het binnen de bestaande bebouwing realiseren van maximaal 5 inpandige woningen, al dan niet in combinatie met zorg en/of recreatie (onder voorwaarden), ter plaatse van Kleasterwei 2 / Muntsewei 1

  • Het leggen van een koppeling van de wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van maximaal 3 hoogwaardige verblijfsaccommodaties met het actuele provinciaal beleid

Voor het overige betreft het een overwegend conserverend plan, afgestemd op actueel gemeentelijk beleid.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 11 december 2014 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, aan de van Limburg Stirumweg 18 te Kollum. Ook is het bestemmingsplan beschikbaar en in te zien op de website van de gemeente, www.kollumerland.nl, onder wonen en leven – ruimtelijke plannen. Ook is het plan met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen op het webadres http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0079.BpVeenklooster13-Ow01.

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA Kollum. Wilt u buiten openingstijden het plan inzien of mondeling een zienswijze indienen dan kunt u contact opnemen met de afdeling VROM.

Naar boven