Logo Smallingerland
Ontwerpbestemmingsplan ‘Maartenswouden’, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Maartenswouden " overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van 5 december 2014 ter inzage ligt.

Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van de actualisatie van alle gemeentelijke bestemmingsplannen in procedure gebracht. Het bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor bestaand en onlangs vastgesteld gemeentelijk beleid en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Het bestemmingsplan legt de bestaande stedenbouwkundige structuur en functies van het gebied vast. Het voorontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding en vervangt drie vigerende bestemmingsplannen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tijdens kantooruren op werkdagen van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur ter inzage in het gemeentehuis (centrale publieksbalie) aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten. Ook kunt u het bestemmingsplan inzien op onze gemeentelijke website (www.smallingerland.nl, onder Bouwen&Milieu) en is het ontwerp op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl, gepubliceerd met planid NL.IMRO.0090.BP2013SMA001-0301.

Gedurende de zienswijzentermijn kan een ieder schriftelijk/mondeling tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

Ter inzage liggende stukken: ontwerp Bestemmingsplan Maartenswoudeni, incl. ontwerp raadsbesluit.

Inzage- en reactietermijn: van vrijdag 5 december 2014 t/m donderdag 15 januari 2015.

Reactiemogelijkheid: schriftelijke of mondelinge zienswijze.

ONT/WD

Naar boven