Logo Hilversum
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Beschermde gezichten Hilversum Zuid en Oost, Hilversum

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Beschermde gezichten Hilversum Zuid en Oost’ en de hierbij behorende stukken voor een ieder ter visie worden gelegd.

Het plan en de plangebieden

Conceptaanwijzing rijk

De rijksoverheid heeft op 25 juli 2008 het voorlopige besluit bekend gemaakt twee uitbreidingsgebieden uit het begin van de 20ste eeuw, Tuindorp/Plan Zuid, en Tuinwijk Oost, aan te wijzen als beschermde gezichten. De ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) en Infrastructuur en Milieu (I&M) wijzen de gezichten aan op grond van de Monumentenwet 1988 en de Wet ruimtelijke ordening vanwege de koppeling met het beschermende bestemmingsplan.

Visies en bestemmingsplan

Om de karakteristieken van deze twee gezichten te beschrijven en het gemeentelijk beleid hierop te ontwikkelen, zijn visies opgesteld. Het betreft ‘Hilversum Zuid-Visie beschermd gezicht-Gemeente Hilversum 2012’ en ‘Tuinwijk Oost-Visie beschermd gezicht-Gemeente Hilversum 2012’. Deze visies zijn een uitwerking van de conceptaanwijzing van het rijk voor deze gebieden.

De visies zijn door de Raad van de gemeente Hilversum vastgesteld op 5 november 2014. De Raad heeft de ministeries positief geadviseerd over de aanwijzing.

Om deze aanwijzing te formaliseren en daarmee de kwaliteiten van deze gebieden te behouden, is dit bestemmingsplan opgesteld.

Inzien

Het ontwerp van het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken liggen van vrijdag 5 december 2014 tot en met donderdag 15 januari 2015 (zes weken) ter visie bij de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kan digitaal worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerpbestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.19bp01beschermdgez-on01.

Zienswijze

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via elektronische weg te reageren. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

Voor het inwinnen van informatie en het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 035 – 629 2305.

Hilversum, 4 december 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven