Logo Blaricum
Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan ‘Tergooi Blaricum’, Blaricum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Blaricum maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad van Blaricum op 11 november 2014 het bestemmingsplan `Tergooi Blaricum`, NL.IMRO.0376.BPTergooizh–Va01, heeft vastgesteld. Het plangebied beslaat het terrein van ziekenhuis Tergooi Blaricum aan de Rijksstraatweg.

Periode van terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende stukken, het bijbehorende raadsvoorstel en -het besluit, liggen vanaf 9 december 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via www.blaricum.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan een beroepschrift worden ingediend door degene die een zienswijze bij de raad heeft ingediend. Daarnaast kan een ieder een beroepschrift indienen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EZ in Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kan voor spoedeisende zaken een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Ook voor een dergelijk verzoek is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

Beeldkwaliteitplan

Op 11 november 2014 heeft de raad tevens het beeldkwaliteitplan vastgesteld voor de locatie Tergooi Blaricum. Hiermee wordt het beeldkwaliteitplan onderdeel van de welstandsnota van Blaricum. Hiertegen staan geen rechtsmiddelen open.

Naar boven