Gemeente Leudal - INSPRAAK VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN “bEDRIJVENTERREIN  ITTERVOORT”
Logo Leudal
Burgemeester en wethouders van Leudal brengen, mede ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende onder de aandacht. Binnen onze gemeente vindt een actualisatie plaats van bestaande bestemmingsplannen voor de kernen, bedrijventerreinen en het buitengebied. De nieuwe bestemmingsplannen zullen in papieren vorm én digitaal worden gemaakt.
Thans is het bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Ittervoort in voorontwerp gereed.
Wij willen graag een ieder in de gelegenheid stellen hierop te reageren.
Uw belang
Het is immers van belang, dat bestaande rechten op een juiste wijze worden verwerkt in de nieuwe plannen. Het spreekt voor zich dat wij mogelijke onvolkomenheden zo veel als mogelijk uit het voorontwerpplan willen filteren, voordat het aan de gemeenteraad wordt aangeboden om het vast te stellen.
Het nieuwe plan geeft aan welke functies en ontwikkelingen binnen het plangebied is toegestaan en zal de komende 10 jaar de ruimtelijke leidraad zijn voor het beoordelen van diverse aanvragen en verzoeken. Daarom is het ook uw belang om waar nodig te reageren op het voorontwerpplan.
Het nieuwe plan is overigens conserverend van opzet en laat in beginsel geen nieuwe ontwikkelingen toe. Het legt in de regel enkel vast - volgens de nieuwe wettelijk voorgeschreven systematiek - wat al vergund of toegestaan is. Alleen ontwikkelingen die al gemeentelijke instemming hebben zijn daarin meegenomen.
Maak gebruik van inspraak
Het voorontwerpbestemmingsplan wordt nu vrijgegeven voor inspraak. Bij inspraak kunnen mensen op een informele manier reageren op een plan. De inspraak vormt daarom de uitgelezen mogelijkheid voor zowel de gemeente als voor u om eventuele onvolkomenheden in het voorontwerpplan te achterhalen en alsnog recht te zetten. Mogelijk kan ook met redelijke wensen van ondergeschikt planologisch belang in het plan rekening worden houden. Vandaar dat wij u nadrukkelijk en van harte uitnodigen van de geboden inspraakmogelijkheid gebruik te maken.
Inspraaktermijn van donderdag 4 december 2014 tot en met woensdag 14 januari 2015
Gedurende de hierboven genoemde termijn ligt het voorontwerpbestemmingsplan voor een ieder ter inzage. De papieren planstukken zijn tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Heythuysen, Leudalplein 1, in te zien bij de publieksbalie.
De plannen zijn digitaal op het internet te raadplegen via de landelijke website http://ruimtelijkeplannen.nl.
Tijdens de inspraaktermijn kan een ieder schriftelijk een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.
Het is ook mogelijk uw inspraakreactie per e-mail te zenden aan info@leudal.nl. Op zowel een schriftelijke reactie als een reactie per e-mail dienen naam en adresgegevens van de afzender vermeld te zijn.
Inspraak-/informatiebijeenkomst 8 december 2014
Op maandag 8 december 2014 zal een inspraak-/informatiebijeenkomst plaatsvinden, aanvang 19:00 uur in “Cultureel Centrum de Mortel”, Leliestraat 2 in Ittervoort. Tijdens deze bijeenkomst wordt eerst het bestemmingsplan mondeling toegelicht. Vervolgens wordt de mogelijkheid geboden de plankaarten/verbeeldingen te bekijken en kennis te nemen van de gebruik-/bebouwingsmogelijkheden. U kunt uiteraard hierover vragen stellen, eventuele op- of aanmerkingen geven en desgewenst een inspraakreactie inbrengen.
Na afloop van de inspraaktermijn zullen burgemeester en wethouders de inspraakreacties behandelen en waar nodig verwerken in de planstukken. Het voorontwerpplan wordt dan omgebouwd tot een ontwerpplan. Dat ontwerpbestemmingsplan zal, voordat het ter vaststelling aan de raad worden aangeboden, nog 6 weken ter inzage worden gelegd, binnen welke termijn zienswijzen daarover kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad. Dit zal te zijner tijd op de gebruikelijke wijze openbaar bekend worden gemaakt.
Naar boven