Gemeente Bussum - aanwijzen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op de dr. Schaepmanlaan nabij de entree van Uitwijk
Logo Bussum
VB 2014 - 085
Gemeente Bussum
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Dit verkeersbesluit wordt genomen op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 18), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).
 
Er heeft overleg met de politie plaatsgevonden zoals dat staat aangegeven in artikel 24 van het BABW. De politie heeft ingestemd met de voorgestelde verkeersmaatregelen.
 
Versa gaat verhuizen van de Huizerweg 54 naar Uitwijk aan de dr, Schaepmanlaan. Versa heeft een bus, de boodschappenplusbus, waarmee bewoners met een beperking worden vervoerd voor het doen van boodschappen maar ook om te gaan dineren of een dagje uitgaan.
 
Het is wenselijk een vaste plaats nabij de entree van Uitwijk te reserveren.
De bus van Versa vervuld een functie waardoor bewoners langer thuis kunnen blijven wonen.  
 
Geadviseerde beslissing
Het college stemt in met de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats in de nabijheid van de entree van Uitwijk op de parkeerplaats (voormalig schoolplein) op de dr. Schaepmanlaan.
 
BESLUIT
Het college besluit tot:
  • 1.
    Het aanwijzen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats tegenover in de nabijheid van de Uitwijk op de parkeerplaats (voormalig schoolplein) op de dr. Schaepmanlaan. .
  • 2.
    Dit aan te geven door het plaatsen van bord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990, met een onderbord met daarop het kenteken.
 
Bussum, 3 december 2014
 
Burgemeester en wethouders van Bussum,
namens hen,
 
E. ’t Hart
teamleider, afdeling Ruimte
 
 

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Bezwaar
Op het moment van publicatie is het besluit wel van kracht en kan daartegen binnen zes weken bezwaar en beroep worden aangetekend.
 
Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken een bezwaarschrift indienen. In dit bezwaarschrift geeft u aan om welke reden u het niet met dit besluit eens bent.
Het bezwaar moet u, binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit heeft genomen, verzenden aan:
Burgemeester en wethouders van Bussum
Postbus 6000
1400 HA BUSSUM
 
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit. (zie artikel 6:16 van de AWB)
 
Bij de president van de Arrondissementsrechtbank Midden Nederland kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.
 
 
Naar boven