Gemeente Bussum - het nemen van tijdelijke verkeersbesluit tijdens de herinrichting van de Veldheimerlaan en Botweg als 30 km/uur gebied.
Logo Bussum
BVB 2014 -078
Gemeente Bussum
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Dit verkeersbesluit wordt genomen op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 18), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).
 
Er heeft overleg met de politie plaatsgevonden zoals dat staat aangegeven in artikel 24 van het BABW. De politie heeft ingestemd met de voorgestelde verkeersmaatregelen.
 
De afzetting van een weg tijdens de werkzaamheden moet voldoen aan de eisen die zijn opgenomen in de uitgave CROW 96B: “Maatregelen bij werken in uitvoering op niet-autosnelwegen”.
 
De gemeenteraad heeft in september 2014 ingestemd met het definitief ontwerp van het project Herinrichting Veldheimerlaan - Botweg.
Het is noodzakelijk voorzieningen te treffen voor vervangende routes en/of omleidingen en als dat nodig is extra maatregelen te nemen voor:
Het verzekeren van de veiligheid op de weg, Het beschermen van weggebruikers en passagiers, Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan,
Belangenafweging De Veldheimerlaan en de Botweg worden tijdelijk afgesloten voor verkeer. Ook een deel van de Nieuwstraat wordt mogelijk afgesloten (of deels afgesloten. Verkeer wordt mogelijk omgeleid. Verkeersdeelnemers moeten hun weg veilig kunnen vervolgen en omleidingen en afsluitingen moeten duidelijk worden aangegeven om de veiligheid te kunnen waarborgen.  
Voorschriften aan het besluit De werkzaamheden in de Veldheimerlaan en de Botweg starten in november 2014 en duren naar verwachting tot de zomer van 2015. Het is noodzakelijk voorzieningen te treffen voor vervangende routes en/of omleidingen en als dat nodig is extra maatregelen te nemen voor veiligheid op het werk. De maatregelen worden opgeheven zodra dit mogelijk is.
BESLUIT
Het college besluit tot:
  • 1.
    het nemen van tijdelijke verkeersmaatregelen die nodig zijn in het kader van de werkzaamheden voor het project Herinrichting Veldheimerlaan - Botweg.
  • 2.
    dit aan te geven door het plaatsen van borden uit bijlage 1 van het RVV 1990.
  • 3.
    het opheffen van deze maatregelen op het moment dat er geen noodzaak meer bestaat.
 
Bussum, 3 december 2014
 
Burgemeester en wethouders van Bussum,
namens hen,
 
 
De heer E. ’t Hart
Teamleider afdeling Ruimte
 
Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Bezwaar
Indien u het niet eens bent met deze beschikking kunt een bezwaarschrift
indienen. Ook andere belanghebbenden bij deze beschikking kunnen een
bezwaarschrift indienen.
U dient dit bezwaarschrift te richten:
Burgemeester en wethouders van Bussum
Postbus 6000, 1400 HA BUSSUM
U dient binnen zes weken na bekendmaking van deze beschikking bezwaar te maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
 
Naar boven