Gemeente Tiel - verkeersbesluit ten behoeve van instellen parkeerschijfzone - Hoveniersweg
Logo Tiel
VERKEERSBESLUIT
PARKEERSCHIJFZONE HOVENIERSWEG (SELFCLEANING)
Nr. VB2014013
 
Gelet op
Artikel 18, eerst lid, onder d. van de Wegenverkeerswet 1994;
 
Het besluit van 7 april 2014 van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel waarin de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd is aan de manager van Team Werkvoorbereiding.
 
Aanleiding voor het verkeersbesluit
Na invoering van het vergunninghoudersparkeren in de schil rond het centrum van Tiel hebben veel winkeliers en instellingen het probleem dat klanten of bezoekers de auto niet meer bij de winkel en/of instelling kunnen parkeren. Een aantal scholen/instellingen/winkeliers heeft om die reden het verzoek ingediend bij de gemeente Tiel om met een oplossing komen. Eerder is al een parkeerschijfzone ingesteld op de Hoveniersweg ten behoeven van de verderop gelegen computerwinkel en slagerij. Ten behoeve van de klanten van de wassette "Selfcleaning" is het nu ook wenselijk een parkeerschijfzone ter hoogte van de winkel in te stellen met dezelfde parkeerduur als op de Hoveniersweg.
 
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
 
Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.
 
Uit het oogpunt van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden is het gewenst om een parkeerschijfzone in te stellen.
 
Type wegen
De aangewezen parkeerschijfzone op de Hoveniersweg bevindt zich binnen de bebouwde kom. Op deze weg is een snelheidsregime van 30 km/h.
De weg is in beheer, onderhoud en eigendom van de gemeente Tiel.
 
Het verkeersbesluit wordt genomen overwegende:
  • 1.
    In het vergunninghoudergebied alleen met een vergunning in de parkeervakken geparkeerd mag worden, waardoor klanten van buiten af niet kunnen parkeren voor de winkel waar het in dit besluit op gaat;
  • 2.
    Dat de desbetreffende winkels hierdoor mogelijk omzetschade hebben en de gemeente dit wil voorkomen, door met deze voorziening te komen voor deze winkels.
  • 3.
    Dat er tijdens de venstertijden van de vergunninghouderszone voldoende plaats is op deze locaties om in de voorgestelde parkeerschijfzones te voorzien, zonder dat dit ten kosten gaat van het reguliere parkeren (uiteraard op acceptabelle loopafstand)
  • 4.
    Dat de eerder ingestelde parkeerschijfzones te weinig capaciteit hebben en te ver van de winkel zijn afgelegen om goed te kunnen gebruiken voor de klanten van de winkel.
Advies van de hulpdiensten
In het Verkeersoverleg Hulpdiensten van 25 november 2014 is dit verkeersbesluit besproken.
De hulpdiensten hebben geen bezwaren/opmerkingen op dit besluit.
 
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) heeft op 25 november 2014 tevens overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van de politie-eenheid Oost Nederland. Hij bracht een positief advies uit over dit besluit, onder voorbehoud van enkele tekstuele wijzigingen. Deze zijn meegenomen in dit besluit.
 
Besluit:
  • 1.
    Het instellen van een parkeerschijfzone van een tweetal parkeerplaatsen op de Hoveniersweg ter hoogte van de wasserette "Selfcleaning" en in verband hiermee het bord E10, met maximum parkeerduur van 1 uur te plaatsen. Onder het zonebord wordt het onderbord OB206p met de tekst, ma t/m za van 8-18h en do 18-21h, aangebracht. Tevens wordt een blauwe markering aangebracht langs de betreffende parkeervakken.  Dit alles conform bijlage 1, behorende bij het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990).
  • 2.
    Alles conform bijgevoegde gewaarmerkte plattegrondtekening.
 
Tiel, 26 november 2014
burgemeester en wethouders,
namens hen,
 
 
 
K. van Moosel
teammanager Werkvoorbereiding
 
 
Bezwaarmogelijkheid
Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit een bezwaarschrift indienen. In het bezwaarschrift vermeldt u:
  • 1.
    uw naam en adres (inclusief postcode);
  • 2.
    de datum;
  • 3.
    waarom u het niet eens bent met het besluit;
  • 4.
    het kenmerk van het besluit
 
Vergeet niet uw handtekening op het bezwaarschrift te zetten.
 
Een onafhankelijke bezwarencommissie behandelt uw bezwaarschrift. Deze commissie bepaalt ook of u gelegenheid krijgt om uw bezwaren mondeling toe te lichten. De wettelijke termijn voor het afhandelen van uw bezwaarschrift bedraagt twaalf weken, gerekend vanaf de dag na die waarop de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken. Deze termijn kan in sommige gevallen verlengd worden.
 
Ondanks uw bezwaarschrift treedt het besluit wel in werking. Als u dat tegen wilt houden en u hebt daarvoor een dringende reden, dan kunt u de rechtbank in Arnhem vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dat kunt u pas doen nadat u uw bezwaarschrift bij de gemeente hebt ingediend. De behandeling van een verzoek door de voorzieningenrechter is niet gratis. U betaalt € 150,-- als u particulier bent. In andere gevallen (bijvoorbeeld voor een stichting) bedragen de kosten € 297,--.
 
Het postadres van de rechtbank is: rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.
 
Afschriften
  • 1.
    Politie-eenheid Oost Nederland, D.R.O.S., Infrastructuur, Verkeer, t.a.v. de heer R. van Westerop. Postbus 9109, 6500 HL Nijmegen*;
  • 2.
    Team Werkvoorbereiding, t.a.v. de heer Speet
  • 3.
    Team Uitvoering, t.a.v. de heer N.Brik;
  • 4.
    AVRI (Team Handhaving), t.a.v. de heer R. de Jong;
  • 5.
    Communicatie, t.a.v. mevrouw K. El Idrissi - El Amrani (voor ter inzagelegging)*;
  • 6.
    Archief (origineel)*
 
* Afschrift door middel van schriftelijke stukken
 
 
 
Naar boven