Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier: het instellen van een parkeerverbod op de Dorresteinseweg en het instellen van haal- en brengtijden op de parkeerstrook aan de Saffierweg.
Logo Amersfoort
SOB/VV/Docsnr.: 4833772
Burgemeester en wethouders van Amersfoort,
Gelet op artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer,
Overwegende
dat de Dorresteinseweg en de Saffierweg openbare wegen zijn en onderdeel uitmaken van een 30 km/h zone; dat op de Dorresteinseweg 7 een school zit voor speciaal basisonderwijs; dat de school voor speciaal onderwijs een regionale functie heeft en kinderen daardoor veel met de auto of taxi’s naar school worden gebracht en van school worden gehaald; dat voor het brengen en halen van kinderen naar deze school gebruik wordt gemaakt van twee langs parkeerstroken gelegen aan de zijde van de school aan het meest noordelijke gedeelte van de Saffierweg; dat op deze parkeerstroken gedurende de breng en haaltijden ook regelmatig voor langere tijd wordt geparkeerd, waardoor die parkeerplekken dan niet voor het brengen en halen kunnen worden gebruikt; dat de betreffende parkeervakken de meest geschikte plek zijn om de kinderen veilig in en uit te laten stappen en naar de ingang van de school te begeleiden; dat het daarom van belang is om beide parkeerstroken, gedurende de breng en haaltijden van de school, aan te duiden als parkeerplek voor het doel: brengen en halen van kinderen; dat het brengen en halen van de kinderen op beide stroken geldt van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 – 9.00 uur en tussen 14.00 – 15:00 uur; dat op de Dorresteinseweg ter hoogte van huisnummer 16 overdag veelal auto’s op de weg staan geparkeerd; dat deze geparkeerde auto’s het zicht belemmeren voor andere verkeersdeelnemers en hierdoor verkeersonveilige situaties ontstaan; dat er in de direct omliggende omgeving ruim voldoende openbare parkeergelegenheid aanwezig is; dat na het bovenstaande te hebben gelezen het gewenst is om hier aan beide zijden van de weg een parkeerverbod in te stellen en deze aan de weggebruikers kenbaar te maken door aan beide zijden van de weg een gele onderbroken streep aan te brengen; dat deze verkeersmaatregelen genomen worden overeenkomstig artikel 2 van de Wegenverkeerswet; dat overleg met de politie heeft plaatsgevonden, waarin de politie  akkoord ging met het onderstaand besluit; dat deze wegen in beheer zijn bij en zijn gelegen, binnen de gemeente Amersfoort.
BESLUIT
  • 1.
    Om twee parkeerstroken aan de zuidzijde van de Saffierweg voor speciaal onderwijs aan de Dorresteinseweg 7 tijdens de breng en haaltijden in te stellen als parkeergelegenheid voor het doel: brengen en halen van kinderen van ma t/m vr  tussen 8.00-9.00u en tussen 14.00 –15.00u. en dit aan de weggebruikers kenbaar te maken door het plaatsen van het bord E04 van de Bijlage 1 van het Reglement verkeerstekens en verkeersregels 1990 (RVV) met onderbord.
 
2. Tot het instellen van een parkeerverbod aan beide zijden van de Dorresteinseweg vanaf het kruispunt met de Dorresteinsesteeg tot aan het kruispunt van de Dorresteinseweg met de Saffierweg en dit aan de weggebruikers kenbaar te maken door aan beide zijden van de straat een gele onderbroken streep aan te brengen als bedoeld in art. 24. lid 1 onder e van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.
 
Amersfoort, 26 november 2014

Burgemeester en wethouders van Amersfoort,

Namens deze,

J.W. Boelhouwers, Hoofd van de afdeling Verkeer en Vervoer

Mededelingen
Iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan ingevolge van het bepaalde in de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) na bekendmaking hiervan binnen zes weken
een gemotiveerd bezwaarschrift hiertegen indienen bij het college van burgmeester en wethouders,
Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de
Algemene Wet Bestuursrecht zijn ondertekend en zijn gedateerd en ten minste uw naam en adres vermelden, een omschrijving van dit besluit en de gronden van het bezwaar. Burgemeester en wethouders verzoeken u in het bezwaarschrift een telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Informatie hierover vindt u op de site www.amersfoort.nl/bezwaar.
Het besluit met de bijbehorende stukken ligt ter visie bij de informatiewinkel in het stadsinformatiecentrum “De Observant” Stadhuisplein 7.
Naar boven