Logo Dronten
Terinzagelegging vastgestelde besluiten Bremerbaai, Dronten

Het college van Dronten maakt bekend dat er voor het plan Bremerbaai (8061) besluiten ter inzage liggen.

Het plangebied bestaat uit het gebied omsloten door Het Veluwemeer, de rotonde Bremerbergweg, de Harderdijk van af de rotonde tot en met het beging van het terrein van Aquacentrum Bremerbergsehoek. In dit plangebied bevinden zich ook de eilandjes Ral en Kwak. Het bestemmingsplan vervangt het nu geldende bestemmingsplan en maakt de ontwikkeling van een nieuwe strekdam met aanlegplaatsen voor passanten en een aanlegplek voor het fietspontje, het opknappen en vergrotten van het bestaande dag recreatieve strand, de aanleg van een speel eiland, de bouw van een horeca gelegenheid en 150 parkeerplaatsen op de dijk mogelijk. Verder wordt de bestaande surfschool verplaatst naar het eiland Ral.

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan bevat het vastgestelde bestemmingsplan de volgende belangrijkste wijzigingen:

  • Bij artikel 4 Recreatie – Dagrecreatie wordt toegevoegd dat het gebruik van de gronden en opstallen buiten de periode van 1 april tot en met 31 oktober verboden is;

  • Bij artikel 10 Water –Waterkering wordt toegevoegd dat het gebruik van de parkeerplaatsen buiten de periode van 1 april tot en met 31 oktober verboden is;

  • Voor de regels ten aanzien van de natuurbescherming wordt de bijlage bij de planregels aangepast;

  • Voor de regels ten aanzien van de natuurbescherming wordt de toelichting aangepast.

De volgende gewijzigd vastgestelde besluiten liggen ter inzage;

  • 1. vastgesteld bestemmingsplan Bremerbaai (8061) op grond van de Wet ruimtelijke ordening;

  • 2. besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan op grond van artikel de Wet ruimtelijke ordening.

U kunt de betreffende stukken tijdens openingstijden inzien van 4 december 2014 tot en met 15 januari 2015 bij de publieksbalie van het gemeentehuis en de openbare bibliotheek te Dronten. De stukken zijn ook beschikbaar op www.dronten.nl/bestemmingsplanneninprocedure. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de beroepstermijn die ingaat na de eerste dag van de terinzagelegging kunt u binnen 6 weken een schriftelijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

Het besluit van de gemeenteraad van Dronten treedt in werking na het aflopen van de beroepstermijn. Ook kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Dronten, 3 december 2014.

Het college van Dronten, secretaris, R. Kool

burgemeester, A.B.L. de Jonge.

Naar boven