Logo Schoonhoven
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Buitengebied (1992), locaties Lekdijk West 87 en Tiendweg 13’, Schoonhoven

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 oktober 2014 het bestemmingsplan “Herziening Buitengebied (1992), locaties Lekdijk West 87 en Tiendweg 13” heeft vastgesteld.

De herziening van het bestemmingsplan Buitengebied betreft de percelen Lekdijk West 87 en Tiendweg 13 waarvoor het bestemmingsplan Buitengebied in beroep is vernietigd

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan “Herziening Buitengebied (1992), locaties Lekdijk West 87 en Tiendweg 13” is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een wijziging aangebracht. De wijziging betreft het toevoegen van een alinea in de toelichting (onderdeel 4.1) waarin voor het perceel Lekdijk West 87 wordt verwezen naar de boringsvrije zone en de toepasselijkheid van de Provinciale Milieuverordening.

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 3 december 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het stadhuis, Haven 37 te Schoonhoven.

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een directe link op de website van de gemeente www.schoonhoven.nl

Gedurende bovengenoemde termijn van 6 weken van ter inzage ligging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de raad een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren hebben gebracht danwel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend treedt het besluit niet inwerking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Naar boven