Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan Babberspolder Oost 3e uitwerking (deelplan 10a) en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh, Vlaardingen

Uitwerking en wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 4 december 2014 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan Babberspolder Oost 3e uitwerking (deelplan 10a) ter inzage ligt op het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur. Het digitale bestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0247up03Babo2009-0020.

Het plan betreft de voorgenomen realisatie van een nieuwe brede wijkvoorziening (o.a. onderwijs en kinderdagverblijf). De uitwerking betreft de nadere uitwerking van de betreffende bestemming in het geldende bestemmingsplan Babberspolder Oost (ofwel het moederplan).

Geluid

Het plangebied bevindt zich binnen de zone van de rijksweg A4, de Van Hogendorplaan en de Rotterdamseweg. Binnen zones langs wegen is de voorkeursgrenswaarde voor geluidbelasting voor geluidgevoelige gebouwen (onderwijsgebouw en kinderdagverblijf) 48 dB.

Het plangebied bevindt zich verder binnen de zones van de industrieterreinen Vulcaanhaven/Koningin Wilhelminahaven/Vettenoord en Botlek-Pernis. Voor nieuwe geluidgevoelige gebouwen binnen de zone van een gezoneerd industrieterrein geldt een voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A).

Er treden hogere waarden op van respectievelijk 58 dB, 60 dB en 54 dB als gevolg van wegverkeers-lawaai afkomstig van de Van Hogendorplaan. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om voor wegverkeerslawaai een hogere grenswaarde vast te stellen tot respectievelijk maximaal 63 dB. Er geldt voor wegverkeerslawaai een maximaal toelaatbare binnenwaarde van 28 dB voor leslokalen en verblijfsruimten van een kinderdagverblijf en 33 dB voor theorievaklokalen.

Op het nemen van een besluit hogere waarde is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Verder is in de Wet geluidhinder bepaald, dat een ontwerpbesluit hogere waarde tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage moet worden gelegd.

Informatiebijeenkomst

In de beginperiode van de terinzagelegging zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Iedereen is van harte welkom om daar kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen. Nadere informatie over datum, tijdstip en plaats zal nog worden verspreid in de wijk en de directe omgeving daarvan. Ook kan men hierover bij de gemeente navraag doen via onderstaand telefoonnummer

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van donderdag 4 december 2014 t/m woensdag 14 januari 2015) kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimte, wonen en milieu van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

Naar boven