Logo Nijmegen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse, Stadbroekseweg)’, Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 19 november 2014 het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg – 8 (Skaeve Huse, Stadbroekseweg) gewijzigd vastgesteld.

De locatie voor Skaeve Huse aan de Stadbroekseweg ligt aan de zuidwest rand van de stad in de royale groenzone tussen de wijken, Aldenhof, Weezenhof en de A73. In de toekomstige situatie wordt een klein deel van het agrarisch gebied omgezet naar een woonbestemming. In deze bestemming zijn acht woonunits en één begeleidersunit geprojecteerd. De begeleidersunit is ten behoeve van de begeleiding van de bewoners van Skaeve Huse.

Het plan is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

Toelichting:

  • Paragraaf 1.4 Toekomstige situatie is aangepast in verband met de beplanting van een windhaag;

  • Paragraaf 3.3.1 Milieuzonering is aangepast in verband met het verrichte onderzoek naar driftblootstelling van omstanders en omwonenden door boomgaard bespuitingen;

  • Paragraaf 3.3.4 Luchtkwaliteit is aangepast;

  • Paragraaf 3.5.3 Flora en Faunawet is aangepast met de mededeling dat in de fase van de omgevingsvergunning een verklaring van geen bedenking wordt gevraagd aan het Ministerie van Economische zaken.

Planregels:

  • Artikel 3.1 lid i is toegevoegd;

  • Artikel 4.1 lid a is aangepast dat uitsluitend zorg wordt verleend aan de bewoners van de woonunits;

  • Artikel 6.1 lid a is uitgebreid met een verwijzing naar bijlage 2 van het BuurtBeheerPlan, 18 september 2013;

  • Artikel 6.1 lid c is uitgebreid met de doelgroep;

  • Artikel 6.3 lid b is toegevoegd.

Verbeelding:

  • Specifieke vorm van groen – voorwaardelijke verplichting – is opgenomen voor de realisatie van een wintergroene haag of houtwal.

Bijlage

  • Het rapport “onderzoek naar driftblootstelling van omstanders en omwonenden door boomgaard bespuitingen” is toegevoegd.

Inzage

Het plan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 4 december 2014 tot en met donderdag 15 januari 2015 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP4008-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP4008-/NL.IMRO.0268.BP4008-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 5 december 2014 tot en met donderdag 15 januari 2015 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven