Logo Den Helder
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nieuw Den Helder Centrum 2013’, Den Helder

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Nieuw Den Helder Centrum 2013” met planidentificatie NL.IMRO.0400.317BPNWDHCENTR2013-VST1 in de raadsvergadering van 18 november 2013 gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan geeft een ruimtelijke vertaling weer van de actuele visie op het centrale deel van de wijk Nieuw Den Helder. Het plangebied omvat de nieuwe wijk Duinpark en het Centrumplan Marsdiep. Ook vallen de Grote Rivierenbuurt, Kleine Rivierenbuurt, Falgabuurt, Zuiderzeebuurt, Schepenbuurt en Deltabuurt binnen het plangebied. De plangrenzen worden globaal gevormd door de Waddenzeestraat in het noorden, de Jan Verfailleweg in het westen en de gracht langs het bedrijvengebied de Dogger in het oosten en de gracht achter de Schoenerstraat in het zuiden.

Het bestemmingsplan betreft een overwegend conserverend bestemmingsplan waarin o.a. de bouwwerken die de afgelopen jaren met afwijkingsprocedures zijn gerealiseerd zijn vastgelegd.

Daarnaast maakt het bestemmingsplan nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk binnen aan aantal aangewezen woongebieden. Ook zijn een aantal gebieden binnen het plan voorzien van een wijzigingsbevoegdheid die het mogelijk moet maken deze gebieden binnen de planduur middels een wijzigingsprocedure opnieuw in te richten.

Zoals aangegeven volgt het bestemmingsplan Nieuw Den Helder Centrum 2013 het actuele rijks- en provinciaal beleid voor het gebied. Daarnaast is de bestaande situatie in de toelichting opgenomen evenals de milieuaspecten, cultureel erfgoed, de ontwikkelingsvisie en de juridische planopzet. Voor de verschillende bestemmingen in het plangebied zijn regels opgesteld.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt samen met het plan en bijbehorende stukken vanaf 10 februari 2014 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

De bovengenoemde stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.denhelder.nl en zijn verbeeld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie NL.IMRO.0400.317BPNWDHCENTR2013-VST1.

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien (digitaal en op papier), tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Nieuw Den Helder Centrum 2013 bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben kunnen brengen.

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven