Ontwerpbestemmingsplan ‘Geldersedam 29-34’
Logo 's-Hertogenbosch
Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Geldersedam 29-34’ (NL.IMRO.0796.0002235-1301) met ingang van 1 december 2014 gedurende zes weken ter inzage ligt.
Gemeente 's-Hertogenbosch wil het voormalig schoolgebouw aan de Geldersedam 29-34 bijzonder invullen, het liefst met een bijzondere vorm van wonen: een woonvorm die mensen samenbrengt, die van meerwaarde is voor de stad maar ook een woonvorm die past in de directe omgeving. De gemeente streeft naar 'het nieuwe wonen': woonvormen waarbij zelfbouw en eindgebruikers centraal staan.
Op 25 april 2014 is de openbare inschrijving voor de aankoop van Geldersedam 29-34 gesloten. De initiatiefnemers van het geselecteerde project 'School voor Gevorderden' hebben met de gemeente een intentieovereenkomst gesloten. Het project behelst een collectief opdrachtgeverschap voor de realisatie van tien appartementen in het voormalig schoolgebouw en een gemeenschappelijke tuin op de plek van de voormalige speelplaats.
Het geldende bestemmingsplan staat wonen, zoals de gemeente 's-Hertogenbosch hier beoogt, niet toe. Om deze functie juridisch-planologisch mogelijk te maken is bestemmingsplan ‘Geldersedam 29-34’ voorbereid. De geldende bestemming wordt uitgebreid met de functie wonen. Omdat de standaardregeling voor een aan huis verbonden beroep en bedrijf mogelijk onvoldoende ruimte biedt voor een atelier en dergelijke wordt ook lichte bedrijvigheid toegestaan die direct aanpandig aan woningen mogelijk is.
Het plangebied betreft alleen het perceel Geldersedam 29-34. Het wordt begrensd door de Geldersedam, de Nemiusstraat, de kloostertuin en het klooster aan de Nemiusstraat en het perceel Geldersedam 35.
Wilt u reageren?
In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?
Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.
Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u een afspraak maken. Bel met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 04.
Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Ontwerp) of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden. Hebt u geen internet? In het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.
Naar boven