Logo Ferwerderadiel
Beoordelingsnotitiemilieueffectrapportage Heskamperweg 6, 9171 GC te Blije, Ferwerderadiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ferwerderadiel maken bekend dat zij, naar aanleiding van de ingediende beoordelingsnotitie betreffende de voorgenomen activiteiten aan de Heskamperweg 6 te Blije hebben besloten dat:

  • ter voorbereiding op het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

De voorgenomen activiteiten en uitbreidingen zijn:

  • het uitbreiden van het aantal te houden vleeskuikens tot 146.000 stuks;

  • het bouwen van een nieuwe vleeskuikenstal;

  • het verlengen van de bestaande stallen.

De betreffende stukken liggen op de secretarie der gemeente Ferwerderadiel, sector grondgebied, Hegebeintumerdyk 2 te Ferwert vanaf 4 december 2014 ter inzage voor een periode van zes weken, elke werkdag van 09.00-12.00 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Milieu, tel: 0518-418864.

Een beoordelingsbesluit waarbij is bepaald dat geen milieueffectrapportage nodig is, moet worden aangemerkt als een Besluit inzake de procedure tot voorbereiding van een Besluit (artikel 6:3 Algemene wet bestuursrecht). Het Besluit is op zichzelf niet appellabel. Indien derden van mening zijn dat er wel een milieueffectrapportage zou moeten worden gemaakt kunnen zij dit kenbaar maken in de procedure omtrent de omgevingsvergunning.

Naar boven