Logo Vlagtwedde
Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro Bestemmingsplan ‘Ter Apel Dorp Oosterkade’, Vlagtwedde

Burgemeester en wethouders van Vlagtwedde maken bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan “Ter Apel Dorp Oosterkade”, ter inzage ligt. Het doel van het wijzigingsplan is om de agrarische bestemming te wijzigen in de bestemming Wonen-1. Voor de in het wijzigingsplan geprojecteerde geluidsgevoelige bestemming heeft de het college van burgemeester en wethouders hogere grenswaarden Wet geluidhinder vastgesteld. Ook het besluit hogere grenswaarden ligt ter inzage overeenkomstig artikel 110a Whg.

Het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 4 december 2014 tot en met 14 januari 2015 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest

Een beroepsschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na aflooop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroep tegen het besluit hogere grenswaarden

Op grond van artikel 145 Wet geluidshinder begint de termijn voor het indienen van beroep tegen het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan. (zie hierboven)

Omdat tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde geen zienswijzen zijn kenbaar gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan, die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Naar boven