Logo Rotterdam - Hoek van Hollandverkeersbesluit 553_4: twee gehandicaptenparkeerplaatsen parkeerterrein Harwichweg/HVC'10

Aan : Secretaris Anton Daamen

Van : Brenda van de Laar

Datum : 28 januari 2014

Betreft : twee GPP’s op parkeerterrein HVC'10

Inleiding

Op 12 februari 2013 is het dagelijks bestuur akkoord gegaan met het inrichtingsplan Rondgang TE-04/21732 d.d. 14-08-2012. In dit plan zit het realiseren van twee gehandicaptenparkeerplaatsen. In dit voorstel wordt u gevraagd een verkeersbesluit te nemen over deze gehandicaptenparkeerplaatsen.

Probleemstelling

HVC’10 heeft jaren geleden reeds verzocht om gehandicaptenparkeerplaatsen op het parkeerterrein ondermeer ten dienst van HVC’10 langs de Harwichweg. Sinds het nieuwe inrichtingsplan is het mogelijk om uitvoering te geven aan voornoemd verzoek.

Doelstelling

De wegbeheerder dient zijn beleid zodanig vorm te geven, dat onder meer de veiligheid op de weg verzekerd is en de vrijheid van het verkeer zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.

Daarnaast getuigt het van behoorlijk bestuur indien de wegbeheerder het beleid zodanig vorm geeft, dat invaliden dan wel minder validen optimaal gebruik kunnen maken van eigen (motor)voertuigen. Dit houdt onder meer in, dat de (loop)afstand van de woning/bestemming tot een plaats van parkeren voor de betreffende weggebruikers zo kort mogelijk is.

De Wegenverkeerswet 1994 en de daaruit voortvloeiende Algemene maatregelen van Bestuur bieden de wegbeheerder de mogelijkheid tot het inrichten dan wel aanwijzen van parkeerplaatsen voor invaliden in het algemeen als wel voor parkeerplaatsen voor invaliden in “enge” zin. Deze laatst bedoelde zijn voertuig- dan wel kentekengebonden parkeerplaatsen.

Rechtmatigheid

Vanwege de aard en situering van de weg alsmede artikel 1 van het Delegatiebesluit verkeersbesluiten college Rotterdam, d.d. 21 maart 2006, is het dagelijks bestuur van de deelgemeente wegbeheerder op die weg en bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994.

Op 5 november 2013 (rond/2013/0519) heeft het dagelijks bestuur besloten om verkeersbesluiten te mandateren aan de deelgemeentelijke secretaris.

Uitvoering en kosten

De verkeersmaatregel kan worden uitgevoerd door het plaatsen van twee verkeerstekens, bord E06 (Gehandicaptenparkeerplaats) van de Bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990).

De kosten voor de uitvoering van deze verkeersmaatregel zijn meegenomen in het inrichtingsplan.

Advies

De Politie, Eenheid Rotterdam, district Rijnmond-Noord, basisteam Waterweg

Heeft op 28 oktober 2013 positief geadviseerd op het conceptbesluit.

De Stadsbeheer Rotterdam heeft 11 november 2013 positief geadviseerd op het conceptbesluit.

WMO adviesraad is bij de ontwikkeling van het inrichtingsplan betrokken geweest en ter informatie is de definitieve inrichtingstekening met aanduiding van de gehandicaptenparkeerplaatsen op 21 oktober 2013 naar WMO adviesraad verzonden.

Communicatie

Dit verkeersbesluit zal in de Staatscourant en op de voor de deelgemeente gebruikelijke wijze gepubliceerd worden in de deelgemeenterubriek in de “Hoekse Krant”. Hiermee worden belanghebbenden erop gewezen, dat gedurende zes weken na openbaarmaking van dit besluit via de Staatscourant, hiertegen bezwaar kan worden gemaakt op grond van de algemene wet bestuursrecht.

Voorgesteld wordt het besluit te publiceren in de Staatscourant en Hoekse Krant.

Voorstel

Kennis nemen van het advies Rond/2013/0553 en instemmen met het voorstel tot het instellen van de verkeersmaatregelen twee gehandicaptenparkeerplaatsen, overeenkomstig het bijgevoegde concept verkeersbesluit, rond/2013/0553

Besluitnummer rond/ 2013/0553

De secretaris van de deelgemeente Hoek van Holland,

daartoe bevoegd ingevolge :

  • 1*artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994, en

  • 2*artikel 1 van het Delegatiebesluit verkeersbesluiten college Rotterdam;

  • 3*het mandaatbesluit inzake verkeersbesluiten, kenmerk rond/2013/0519 de dato 5 november 2013 aan de deelgemeentelijke secretaris;

gelet op het gestelde in :

  • 1*artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994, en

  • 2*artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

(plaatsing / verwijdering verkeerstekens)

1*artikel 18 en 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer,

(aard en omvang / redenen, doelstelling en afweging belangen)

Kennis genomen van het verzoek van HVC’10,

overwegende dat:

  • 1*het parkeerterrein ondermeer ten dienste van HVC’10 aan de Harwichweg een voor het openbaar rij- of ander verkeer openstaande weg is welke is gelegen binnen de bebouwde kom Hoek van Holland in de gemeente Rotterdam,

  • 2*deze weg in beheer is bij de deelgemeente Hoek van Holland,

  • 3*de maatregel geen afbreuk doet aan het verzekeren van de veiligheid op de weg,

  • 4*de maatregel strekt tot het:

  • 5*verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • 6*zo optimaal mogelijk waarborgen van de (eigen) mobiliteit van gehandicapten en minder valide weggebruikers;

gelezen het advies van de korpschef van de Politie, Eenheid Rotterdam, district Rijnmond-Noord, in casu de chef basisteam Waterweg,

(art. 24 aanhef en sub a BABW)

BESLUIT :

1 a Twee parkeerplaatsen op het parkeerterrein dat ondermeer ten dienste van HVC’10 is aan de Harwichweg aan te wijzen als gehandicaptenparkeerplaats,

b deze verkeersmaatregel te realiseren door het plaatsen van een verkeersteken, bord E6 van de Bijlage 1 van het RVV 1990,

c het verkeersteken, bord E6 te plaatsen overeenkomstig de Uitvoeringsvoorschriften Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer,

2 Dit besluit op de Staatscourant en op de voor de deelgemeente gebruikelijke wijze te publiceren en zodoende onder meer belanghebbenden erop te wijzen, dat gedurende zes weken na openbaarmaking van dit besluit, hiertegen bezwaar kan worden gemaakt op grond van de algemene wet bestuursrecht.

Aldus vastgesteld d.d. 28 januari 2014 door de deelgemeentelijke secretaris de heer A. Daamen welke is gemandateerd op 5 november 2013.

de secretaris,

A.P.W.M. Daamen

origineel, getekend exemplaar:

* deelgemeente Hoek van Holland - archief

kopie van dit besluit zenden aan:

1*deelgemeente Hoek van Holland: - voorlichting

- afdeling Financiën / FAD

  • 1* Stadsbeheer Rotterdam, werf Hoek van Holland

  • 2* politie Rotterdam-Rijnmond: - Politie, Eenheid Rotterdam, district Rijnmond-Noord, basisteam Waterweg

- Eenheid Verkeer, bureau Verkeersondersteuning, postbus 70023, 3000 LD Rotterdam

  • 1* Stadstoezicht - Cluster Zuid, postbus 750, 3000 AT Rotterdam

    - afdeling Beleid & Ontwikkeling, postbus 750, 3000 AT Rotterdam

  • 1* brandweer Rotterdam-Rijnmond, afdeling Planologie / Preventie, postbus 9152, 3007 AD Rotterdam

Naar boven