Gemeente Gennep-VERKEERSBESLUIT-aanleg gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats - hoek Maasstraat/Noordwal Gennep
Logo Gennep
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GENNEP
Gelet op
Artikel 18, eerste lid, onder d, van de wegenverkeerswet 1994, inhoudende wegen in beheer en onderhoud van de gemeente.
Besluit Mandaatregeling, d.d. 6 december 2011, waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten ondergemandateerd is aan de beleidsmedewerker verkeerszaken.
Bij schrijven van 17 oktober 2014, geregistreerd onder zaaknr. 162622, is door de bewoner van de Maasstraat 23 in Gennep, verzocht om toewijzing van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij het woonadres.
Overwe gingen ten aanzien van dit besluit
Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing en verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Op grond van artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer moet het verkeersbesluit vermelden welke doelstelling of doelstellingen met het verkeersbesluit worden beoogd.
Met de aanleg van deze gehandicaptenparkeerplaats wordt voldaan aan het eerste lid onder b van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 en wel het beschermen van weggebruikers en passagiers.
Met het verkeersbesluit wordt uitvoering gegeven aan de vastgestelde criteria voor toekenning van een gereserveerde gehandicapten parkeerplaats conform het besluit van 1 februari 2005 van het College van burgemeester en wethouders van Gennep.
Met het verkeersbesluit wordt beoogd een parkeerplaats aan te leggen in de directe omgeving van de woning van een minder valide persoon die aangewezen is op parkeren in de openbare ruimte.
Het is dan ook gewenst om een parkeervak dat zo kort als mogelijk bij het pand Maasstraat 23 in Gennep is gelegen aan te wijzen als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats voor de bewoner.
Dat de aanleg van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op de toegewezen locatie technisch uitvoerbaar is.
De politie basiseenheid Gennep is gehoord met betrekking tot de aanleg van de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats, zoals bedoeld in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.
Besluit
Op grond van voorgaande overwegingen is besloten om ter hoogte van de woning aan de Maasstraat 23 in Gennep, een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats voor de bewoner aan te leggen, conform bijgevoegde situatietekening.
Een en ander door middel van het plaatsen van het bord E6 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, inhoudende een gehandicaptenparkeerplaats en een onderbord met kenteken. Indien noodzakelijk zal ook ondersteunende markering aangebracht worden.
zaaknr. 162622
Gennep, 17 november 2014
Hoogachtend,
Burgemeester en Wethouders van Gennep,
namens dezen,
Beleidsmedewerker Verkeerszaken,
ing. A.J. Knipping
Inwerkingtreding besluit
Dit besluit treedt inwerking door bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant (www.officielebekendmakingen.nl). Het besluit zal ter inzage worden gelegd op het gemeentekantoor van Gennep.
Rechtsbescherming
Wanneer u belanghebbende bent en u bent het niet eens met dit besluit, dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep. De termijn voor het indienen van het bezwaarschrift is zes weken en start met ingang van de dag, gelegen na de datum waarop dit besluit in de Staatscourant is gepubliceerd. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening doen. Voorwaarde is wel dat u een bezwaarschrift heeft ingediend. Het verzoek moet u richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank te Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Bij het verzoekschrift dient u een afschrift van dit besluit te voegen. Voor het behandelen van een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd. De rechtbank zal u na ontvangst van het verzoek hierover inlichten.
Naar boven