Logo Wijdemeren
Rectificatie – gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Jachthaven Kortenhoef Moleneind 2–4, Wijdemeren

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 september 2014 het bestemmingsplan Jachthaven Kortenhoef (gewijzigd) heeft vastgesteld. De toelichting, de regels en de verbeelding zijn gewijzigd.

Het plan

De bestaande jachthaven wordt geherstructureerd en op kleine schaal uitgebreid. Tevens wordt de doorgang naar de naastgelegen jachthaven verlegd en wordt de bouw van een loods mogelijk gemaakt.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 4 december 2014 voor een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op werkdagen van 08.30 – 12.30 uur). Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien op de website van de gemeente www.wijdemeren.nl/terinzage en evenals op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan kan gedurende de termijn van terinzageligging tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling en daarmee het bestemmingsplan treden na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Anterieure overeenkomst

Tussen de eigenaar van de jachthaven en de gemeente is een anterieure overeenkomst gesloten met betrekking tot de natuurstrook naast de te bouwen loods en de natuurvriendelijke oever evenwijdig aan de watergang naar de naastgelegen jachthaven.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Lieste van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling die bereikbaar is via telefoonnummer: (035) 65 59 446.

Vervallen publicatie

Door deze publicatie komt de publicatie d.d. 19 november 2014 te vervallen.

Naar boven