Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan ‘Voorofsche Zoom Boskoop’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan de Rijn maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Voorofsche Zoom Boskoop” ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van donderdag 27 november 2014 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 7 januari 2015) voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied van dit bestemmingsplan is ca. 1,6 hectare groot en ligt aan de rand van de kern Boskoop, op de hoek van de Linnaeusweg en de Zuidkade. Het plangebied wordt begrensd door:

  • het tuindersgebied aan de noordzijde;

  • de Zuidkade, met daarachter de rivier de Gouwe aan de oostzijde;

  • de Linnaeusweg met daaronder een “bedrijvenzone” aan de zuidzijde. Ten zuiden van de bedrijvenzone bevindt zich het open graslandgebied van de Voorofsche polder met aansluitend het Gouwebos;

  • een woonwijk aan de westzijde.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld in verband met de voorgenomen bouw van ca. 63 woningen, waaronder één appartementencomplex.

Beeldkwaliteit

Aan het bestemmingsplan wordt een beeldkwaliteitsparagraaf toegevoegd. De gemeenteraad zal worden voorgesteld deze beeldkwaliteitsparagraaf afzonderlijk vast te stellen.

De beeldkwaliteitsparagraaf borgt onder andere:

  • de toepassing en uiterlijke verschijningsvorm van erfafscheidingen;

  • het “voorkantenprincipe” van gevels en kopgevels, met name van de woningen die grenzen aan de Linnaeusweg;

  • inrichting van groenstroken, oevers en speelplekken;

  • de stedenbouwkundige begrenzing van het appartementencomplex ten opzichte van de Zuidkade, hoek Linnaeusweg, zulks mede in het belang van het behoud van zichtlijnen en verkeersveiligheid.

De beeldkwaliteitsparagraaf ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Informatieavond (inloopbijeenkomst)

Op dinsdag 9 december 2014 wordt in het voormalige gemeentehuis van Boskoop, Raadhuisplein 1, 2771 EK Boskoop, van 19:00 tot 21:00 een inloopavond gehouden. Doel van deze avond is u de mogelijkheid te bieden tot het stellen van vragen omtrent dit ontwerpbestemmingsplan. U bent van harte uitgenodigd om bij deze informatiebijeenkomst aanwezig te zijn.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locatie ter inzage:

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ”Voorofsche Zoom Boskoop”.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 26 november 2014

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven