Logo Werkendam
Bestemmingsplannen Regionaal Bedrijventerrein Werkendam en geluidzone Regionaal bedrijventerrein Werkendam (gewijzigd) vastgesteld en vastgestelde besluiten voor verlenen hogere geluidwaarden wegverkeer en industrielawaai vanwege bestemmingsplan Regionaal Bedrijventerrein, Werkendam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 oktober jl. heeft besloten tot

  • Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Regionaal bedrijventerrein Werkendam (NL.IMRO.0870.01BP1098BgRBT-VA01). Dit bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een regionaal bedrijventerrein 1e fase gelegen tussen Grote Waardweg, en Draepkilweg en de reconstructie van de Grote Waardweg te Werkendam.

  • Vaststelling van het bestemmingsplan geluidzone Regionaal bedrijventerrein Werkendam (NL.IMRO.0870.01BP1099BgRBTgz-VA01). Dit bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van een geluidzone ten behoeve van het regionaal bedrijventerrein Werkendam.

  • Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat in het kader van het bestemmingsplan Regionaal bedrijventerrein op 9 september 2014 hogere geluidwaarden zijn vastgesteld zowel voor het wegverkeer als voor industrielawaai. Voor wegverkeer gaat het om waarden van 52 en 53 dB voor respectievelijk de woningen Grote Waardweg 1 en 3. Voor industrielawaai gaat het om een waarde van maximaal 53 dB(A) voor de woningen Grote Waardweg 3 en Weeresteinweg 3 te Werkendam. Ten opzichte van de ontwerp besluiten is in het definitieve besluit hogere waarden wegverkeerslawaai de onderbouwing aangevuld.

  • Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan Regionaal Bedrijventerrein Werkendam:

Toelichting:

  • Regionale afspraken gronduitgifte ook voor de tweede fase opgenomen

  • Verduidelijken uitleg waarom met realisatie van het bedrijventerrein aan de oostzijde wordt gestart.

  • Onderbouwing toename verhard oppervlak opgenomen van de reconstructie Grote Waardweg en de wijze waarop watercompensatie plaatsvindt.

  • In het hoofdstuk over de economische uitvoerbaarheid is opgenomen dat een overeenkomst met het ROB is gesloten ter waarborging van uitvoering van de openbare ruimte en het kreekherstel overeenkomstig de eisen die de gemeente stelt.

Verbeelding:

  • Watergangen aangepast door ook de taluds binnen de bestemming water mee te nemen.

  • Wijze van bestemmen bestemming Waterstaat-waterkering aangepast conform model van Waterschap Rivierenland

Regels:

  • In artikel 3.3.2 de afwijkingsmogelijkheid om bedrijven op een kaveloppervlak < 5.000 m2 toe te staan, aanpassen door deze mogelijkheid niet te koppelen aan bedrijfsverzamelgebouwen

  • Artikel 3.4.2 (voorwaardelijke verplichting) is verwijderd

  • Artikel 6.1.1 lid a; de hoeveelheid te compenseren waterberging aangepast tot 7.078 m3.

  • Regels (artikel 8) bestemming Waterstaat-waterkering in zijn geheel vervangen door modelregeling waterschap

  • In artikel 12 (aanduidingsregels) een lid toegevoegd betreffende de vrijwaringszone van de dijk conform het model van waterschap Rivierenland

Milieueffectrapportage (MER) en passende beoordeling

Ten behoeve van het bestemmingsplan Regionaal bedrijventerrein Werkendam is een milieueffectrapport opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten onderzocht en beoordeeld. Het MER is voorgelegd aan de commissie voor de Milieueffectrapportage (commissie m.e.r.). Naar aanleiding van het advies van de Commissie m.e.r. is een aanvulling op het MER opgesteld en is de passende beoordeling aangepast.

Beide bestemmingsplannen met bijbehorende bijlagen (zoals raadsbesluit, MER, aanvulling MER, aangepaste passende beoordeling) en de besluiten tot vaststelling van hogere geluidwaarden wegverkeer en industrielawaai liggen met ingang van vrijdag 28 november 2014 gedurende zes weken tot vrijdag 9 januari 2015 voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam, of is te zien via www.werkendam.nl of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de vaststellingsbesluiten van beide bestemmingsplannen en de besluiten tot het verlenen van hogere waarden wegverkeer en/of industrielawaai kan van zaterdag 29 november 2014 tot en met vrijdag 9 februari 2015 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan c.q besluit tot het verlenen van hogere geluidwaarden wegverkeerslawaai is aangebracht

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad c.q. burgemeester en wethouders waar het de ontwerpbesluiten voor de hogere geluidwaarden betreft

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad c.q. burgemeester en wethouders waar het de ontwerpbesluiten voor de hogere geluidwaarden betreft.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven