Logo Beverwijk
Vastgesteld bestemmingsplan Beijerlust, Beverwijk

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 november 2014 het (postzegel) bestemmingsplan ‘Beijerlust’ met plan-ID NL.IMRO.0375.BPBeijerlust-VG01 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het plangebied betreft de Velserweg 12, 14 en 16. Het postzegelplan biedt enkele uitbreidingsmogelijkheden waarbij de oorspronkelijke planologische rechten uit een voorgaand bestemmingsplan uit 1992 weer terugkomen, ten opzichte waarvan tevens een extra uitbreiding in de hoogte wordt geboden op het achtererf. De bestemming blijft Gemengd (kantoor, wonen, maatschappelijke voorzieningen, medische voorzieningen en bijbehorende voorzieningen) met dien verstande dat geen woonfunctie op het achtererf is toegestaan.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (plankaart), regels en toelichting met bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 27 november 2014 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie van het Stadhuis Beverwijk, Stationsplein 48, 1948 LC Beverwijk en bij de Bibliotheek IJmond-Noord, vestiging Beverwijk, Kerkplein 5, 1941 HD Beverwijk. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en als pdf-bestand op de gemeentelijke website via www.beverwijk.nl > beleid > ruimtelijke plannen.

Instellen van beroep

Gedurende de hierboven vermelde termijn van ter inzage legging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat uitsluitend open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad;

  • geen zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de raad, maar wel beroep wensen in te stellen. Zij dienen, om ontvankelijk te worden verklaard in het beroep aan te tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij de raad naar voren te brengen;

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd

Beverwijk, 26 november 2014

Naar boven