Logo Geertruidenberg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Keizersdijk 14–24 Raamsdonksveer’, Geertruidenberg

De gemeenteraad van Geertruidenberg heeft op 30 oktober 2014 het bestemmingsplan “Keizersdijk 14-24 Raamsdonksveer” met IMRO-nummer NL.IMRO.0779.RVBPkeizersdijk-vs01 gewijzigd vastgesteld (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Daarnaast heeft het college op 10 november 2014 de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de supermarkt met dagwinkels conform het bestemmingsplan “Keizersdijk 14-24 Raamsdonksveer”.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is vastgesteld en verleend met toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening).

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Goot- en nokhoogte supermarkt is aangepast van 8 meter naar 6,5 meter behoudens de luifel.

  • Er is een verkeerskundige ‘Knip’ opgenomen hiermee is de Keizersdijk ter hoogte van 14-24 Raamsdonksveer geen doorgaande verkeersroute meer.

  • Er is een aanduiding ‘Kantoor’ opgenomen ter hoogte van de dagwinkels. Dit is een vigerend recht uit het onherroepelijke bestemmingsplan Centrum Raamsdonksveer.

  • Het rapport van EGM adviseurs met betrekking tot het akoestisch onderzoek naar de externe geluidsuitstraling van de supermarkt naar de omgeving is toegevoegd aan de toelichting.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de “Nota van beantwoording zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Keizersdijk 14-24 Raamsdonksveer” die bij de stukken ter inzage zal liggen.

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, het vaststellingsbesluit, en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 28 november 2014 tot en met donderdag 9 januari 2015 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning, op tijd aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunt u van 28 november 2014 tot en met donderdag 9 januari 2015 beroep instellen.

Tegen de gewijzigde vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen gedurende bovengenoemde termijn.

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 10 januari 2015, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven