Rectificatie herstelbesluitbestemmingsplanBuitengebied Emmen
Logo Emmen
Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend dat de gemeenteraad op 30 oktober 2014 voor het bestemmingsplan “Buitengebied Emmen” met plan-ID ‘NL.IMRO.0114.2009072-0710’ een herstelbesluit heeft genomen.
Bij uitspraak van de Raad van State op 14 juni 2014 met nummer 201207858/1/R4 is aan de gemeenteraad opgedragen om enkele zaken te herstellen in het op 30 mei 2013 vastgestelde bestemmingsplan.
 
Het herstelbesluit voorziet in de aanpassing van het bestemmingsplan “Buitengebied Emmen” op twee onderdelen:
Ter hoogte van het kartcircuit op het geluidsportcentrum Pottendijk is op de verbeelding een bouwvlak met de aanduiding “overkapping” toegevoegd.
Daarnaast wordt ter hoogte van de Emmerhoutstraat 150 te Emmen ten behoeve van de ZEM de begrenzing van het bestemmingsplan gewijzigd en aan het betreffende gebied de bestemmingen “Recreatie - Extensieve dagrecreatie” met een voorlopige bestemming “zandwinning”, “Wonen - Vrijstaand” en “Agrarisch met waarden - Esdorpenlandschap” toegekend.
Voor het overige zijn er aan het bestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht.
 
Vanaf woensdag 26 november 2014 liggen het bestemmingsplan en het herstelbesluit en de onderliggende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens kantooruren van 8.30 tot 16.30 uur en donderdags van 8.30 tot 19.00 uur bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen. Het bestemmingsplan, het herstelbesluit en de onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.emmen.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591. De Raad van State betrekt het herstelbesluit bij de verdere behandeling van lopende beroepen.
De ze rectificatie heeft betrekking op het instellen van beroep t egen het herstel besluit . Ondanks eerder anders vermeld is dit wel mogelijk.
Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden tegen de in het herstelbesluit aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan. Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van 30 mei 2013 hoeven dat, voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige ongewijzigd gebleven planonderdelen, niet opnieuw te doen.
 
Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:
• naam en adres van de indiener;
• de dagtekening;
• een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
• de gronden (redenen) van het beroep;
• een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;
• zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.
 
Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.
 
Emmen, 19 november 2014
burgemeester en wethouders van Emmen,
de secretaris A.J. Mewe
de burgemeester C. Bijl
Naar boven