Logo Zuidhorn
Vaststelling bestemmingsplan ‘Bloemstraat 2, Aduard’, Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 17 november 2014 het bestemmingsplan ‘Bloemstraat 2, Aduard’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken op grond van artikel 3.4 Awb en artikel 3.8 Wro met ingang van 27 november 2014 ter inzage.

Achtergrond

Het vastgestelde bestemmingsplan wijzigt de bestemming van het pand Bloemstraat 2 te Aduard van een onderwijsfunctie naar een bestemming wonen met een mogelijkheid tot lichte bedrijvigheid.

Bestemmingsplan inzien

Het bestemmingsplan is in te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplan kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden, het plan raadplegen en de bronbestanden van het plan downloaden. Daarnaast kunt u het plan digitaal raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPAD14BEHE1-VA01.

Beroep instellen

Van 28 november 2014 tot en met 8 januari 2015 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld. Dit kan door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Het beroepschrift moet tenminste de volgende informatie bevatten:

  • De naam en adresgegevens van degene die beroep instelt;

  • De datum;

  • Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • De motivering van het beroep;

  • De ondertekening;

  • Een kopie van het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad.

Het beroepschrift kan:

  • Worden gezonden aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag;

  • Worden gefaxt naar telefoonnummer 070-3651380, waarna eventuele bijlagen per post kunnen worden nagezonden;

  • Worden ingediend via het digitaal loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om deze werking te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ter aanvulling hierop moet het spoedeisend belang worden benoemd.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 508 884.

Zuidhorn, 26 november 2014

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn

Naar boven