Logo Roermond
Bestemmingsplan Roermondse Veld, Roermond

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 30 oktober 2014 het bestemmingsplan “Roermondse Veld” (NL.IMRO.0957.BP00000226-VG01) vastgesteld.

De wijk Roermondse Veld ligt aan de oostzijde van de binnenstad van Roermond. Het bestemmingsplan bevat het gebied dat wordt begrensd door de Maria Theresialaan en de Spoorlaan Noord in het westen, de spoorlijn Roermond-Monchengladbach, de Bredeweg en de Terbaansweg in het zuiden, de perceelsgrens tussen de zone langs de Maasnielderbeek en de woonbebouwing van de Donderberg aan de oostzijde en de Oranjelaan aan de noordzijde. Het gaat bij deze bestemmingsplanherziening om het actualiseren van de verouderde bestemmingsplannen en het komen tot een actueel beheersplan. Het bestemmingsplan maakt geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen rechtstreeks mogelijk.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft het volgende:

  • op de verbeelding wordt de aanduiding ‘opslag’ opgenomen voor de locatie Gerrit Verhoevenstraat 16B.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 26 november 2014 tot en met 6 januari 2015 voor eenieder ter inzage in het Stadskantoor Kazerneplein 7 en kan via de gemeentelijke website worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl en is eveneens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanaf 27 november 2014 tot en met 7 januari 2015 kan tegen het besluit van de gemeenteraad door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht. De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, op 8 januari 2015. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Roermond, 25 november 2014

Naar boven