Logo Haren
Kennisgeving ontwerp omgevingsvergunning Tijdelijk AZC op recreatieterrein Onnenstaete, Haren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren maken bekend dat met ingang van vrijdag 21 november 2014 een ontwerp omgevingsvergunning voor een tijdelijk asielzoekerscentrum op het recreatieterrein Onnenstaete (Dorpsweg 67a te Onnen) ter inzage ligt.

De aanvraag heeft betrekking op het tijdelijk gebruik (ten hoogste drie jaar) van het recreatieterrein ten behoeve van de opvang van maximaal 480 vluchtelingen. Het project past niet binnen de geldende beheersverordening Buitengebied. Het terrein is gelet op het spoedeisend belang om vluchtelingen meteen op te kunnen vangen op grond van een eerder genomen gedoogbesluit reeds ingericht en in gebruik genomen. Met een omgevingsvergunning wil het college het tijdelijke asielzoekerscentrum formeel legaliseren.

Ter inzage

De ontwerpomgevingsvergunning ligt vanaf vrijdag 21 november 2014 zes weken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Haren, Raadhuisplein 10.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder naar keus mondeling of schriftelijk zijn zienswijze (reactie) over de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders ter attentie van de heer C. Kuperus en onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpomgevingsvergunning tijdelijk AZC Onnenstaete’. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer C. Kuperus via c.kuperus@haren.nl of 050 53 39 911.

Wij maken u erop attent dat in beginsel slechts beroep tegen het besluit op de aanvraag omgevingsvergunning kan worden ingesteld door diegene die tijdig een zienswijze heeft ingebracht en daarnaast belanghebbende is in de zin van artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht.

Haren, 20 november 2014

Burgemeester en wethouders van Haren

Naar boven