Gemeente Landgraaf - Vaststelling bestemmingsplan KIA
Logo Landgraaf
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘KIA’ gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan ‘KIA’ omvat de planologisch-juridische regeling ten behoeve van de ontwikkeling van het KIA (Kennis-, Informatie- en Adviescentrum). Het KIA wordt voor de burgers van Landgraaf een centrale ontmoetingsplaats voor dienstverlening door de integratie van een aantal maatschappelijke voorzieningen. In het KIA is de huisvesting van het gemeentelijk Klant Contact Centrum, de Bibliotheek Landgraaf, het SeniorWeb, het Service Gilde Landgraaf, de Vrijwilligerscentrale en het Cliëntenplatform voorzien. Het KIA wordt daarmee de centrale plaats voor (maatschappelijke) vragen van burgers en moet leiden tot een verbeterde kwaliteit van de dienstverlening en informatieverstrekking alsmede het bevorderen van de samenwerking tussen diverse instanties. Tevens moet het gebouwlijke KIA de uitstraling en de levendigheid van het raadhuis en centrum Op de Kamp versterken en voorzien in een goede aansluiting op de omringende groenstructuren. Het plan voorziet in de uitbreiding van de (zuid)westelijke gevel van het raadhuis middels een éénlaagse uitbouw ter grootte van circa 1.500 m².
Het gebied waarop het bestemmingsplan betrekking heeft wordt als volgt begrensd:
  • -
    aan de noordzijde door de Erik Dekkerpassage en het Raadhuisplein;
  • -
    aan de oostzijde door de bestaande bebouwing van het raadhuis;
  • -
    aan de zuid- en westzijde door de groen- en parkeervoorzieningen aan de Bartokring.
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, dit betreffen ambtelijke wijzigingen in de planregels (toevoeging begrippen, toevoeging afwijkingsbevoegdheid, aanpassing regels welke betrekking hebben op parkeren) deze wijzigingen zijn omschreven in het raadsvoorstel. Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 20 november 2014 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij het Klanten Contact Centrum in het raadhuis van Landgraaf (Raadhuisplein 1 te Landgraaf). U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Ruimtelijke Plannen’ alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPKIA02001-VG01.
Beroepsmogelijkheid
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8.6 juncto bijlage 2 artikel 2 Algemene wet bestuursrecht, beroep worden ingesteld door:
1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;
2. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;
3. een ieder belanghebbende tegen de wijzigingen die de raad van de gemeente in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.
Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Tevens kan degene die beroep instelt, bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze randvoorwaarden.
Naar boven